Tahinli gözleme nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Tahinli gözleme nasıl yapılır?
  2. Tahinli Ekmek nasıl yapılır evde?
  3. Tavada tahinli nasıl yapılır?
  4. Cevizli tahinli ekmek nasıl yapılır?
  5. Gerçek tahinli pide nasıl yapılır?

Tahinli gözleme nasıl yapılır?

Tahin Pekmezli Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle tahin ve pekmezi karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra yufkayı açıp tahin pekmez karışımını yufkaya sürüyoruz.
  3. Üzerine isterseniz 1, 5 tatlı kaşığı toz şeker dökebilirsiniz.
  4. İnce ince kıydığımız cevizleride yufkanın üzerine döktükten sonra gözlemeyi katlıyoruz.
Daha fazla öğe...

Tahinli Ekmek nasıl yapılır evde?

Bir kabın içinde tahin, pekmez, 1 su bardağı şeker ve yarım su bardağı su ekleyip karıştırın. Hazırladığınız hamurun ortasına dökün. Kenarlarına yumurta sarısı sürün, 180 derecelik fırında her yeri pişene kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Çıkarıp afiyetle tüketin.

Tavada tahinli nasıl yapılır?

Tahinli Katmer Tavada Tarifi Yapılışı Bezeyi unladığımız masanın üzerinde merdaneyle tabak büyüklüğünde açıp arasına 2 yemek kaşığı tahin sürüp ,rulo şeklinde sarıp kıvırıp birleştirelim. Elimizle bastırarak inceltin, ısıttığımız tavada altı kısık bir şekilde yavaş yavaş pişirelim.

Cevizli tahinli ekmek nasıl yapılır?

Bir kasede 1 su bardağı tahin ve 1 su bardağı toz şekeri karıştırıyoruz. Mayalanan hamuru un serperek yuvarlak şekilde incecik açıyoruz. Açtığımız hamurun üzerine tahinli karışımı sürüyoruz ve üzerine 1 su bardağı dövülmüş ceviz atıyoruz. Ucundan başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz.

Gerçek tahinli pide nasıl yapılır?

Bir kabın içine 1 su barağı şeker, tahin, pekmez ve yarım su bardağı su ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız karışımı eşit şekilde hamur dökün. Kenarlarına yumurta sarısı sürdükten sonra, 180 derecelik fırında her bir yeri pişene kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pişirdikten sonra doğruca servis edebilirsiniz.