Oksijen tedavisi kimlere uygulanmaz?

İçindekiler:

  1. Oksijen tedavisi kimlere uygulanmaz?
  2. Oksijen tedavisi ne kadar?
  3. Hangi durumlarda oksijen tedavisi uygulanmalıdır?
  4. Oksijen tedavisi alan hastada nelere dikkat edilmeli?

Oksijen tedavisi kimlere uygulanmaz?

Aktif kanser ve yaygın metastazlı hastalarda rutin tedaviler tercih edilmez. Konjenital sferositoz hastalarında rutin tedaviler tercih edilmez ancak acil (hayati) tedavilerde ilave tedbirler alınması gerekir.

Oksijen tedavisi ne kadar?

Hiperbarik Oksijen tedavisi ne kadar sürer? Hiperbarik oksijen tedavisi hastalığa ve hastalığın karakterine göre Hiperbarik Tıp Uzmanı tarafından planlanır. Seanslar şeklinde uygulanan tedavinin bir seansı 60-140 dakika arasında değişir.

Hangi durumlarda oksijen tedavisi uygulanmalıdır?

Sağlık Bakanlığı'nın resmi gazetede yayımlanarak uygulamaya giren Andolu Hiperbarik Oksijen Tedavisi ile ilgili yönetmelikte yer alan tedavi endikasyonları şu şekilde belirtilmiştir: Dekompresyon hastalığı (vurgun) Karbon monoksit, siyanid zehirlenmesi, akut duman inhalasyonu (Soba- şofben zehirlenmeleri) Gazlı gangren.

Oksijen tedavisi alan hastada nelere dikkat edilmeli?

- Hastaya uygulanan oksijenin steril distile su ile nemlendirilmiş olmasına dikkat edilmelidir. - Özellikle oksijen tedavisi alan hastalarda ağız hijyeni mukoza kuruluğunu ve enfeksiyon riskini önlemede etkilidir. Sık aralıkla hastaya etkin bir ağız bakımı verilmelidir.