Ara yüz fırçası nasıl takılır?

İçindekiler:

  1. Ara yüz fırçası nasıl takılır?
  2. Ara yüz fırçası ne işe yarar?
  3. Diş teli takıldıktan sonra nasıl fırçalanır?
  4. Tek Demet diş fırçası nasıl kullanılır?
  5. Diş teli takıldıktan neler yenmemeli?
  6. Braketler nasıl temizlenir?

Ara yüz fırçası nasıl takılır?

Arayüz Fırçası Kullanımı Yere paralel ve diş arasında uygun bir açıyla dişlerin aralarına yerleştirilmeli. İleri geri hareketi yaparak yaklaşık 10 kez ileri geri hareket ile, ara yüzeylerin temizliği yapılmalıdır. Fırça kullanıldıktan sonra bol su ile temizlenmeli, bir fırça en fazla 2 – 3 gün kullanılmalıdır.

Ara yüz fırçası ne işe yarar?

Arayüz fırçası ağız bakımının vazgeçilmez bir parçasıdır. Arayüz fırçası diş ipinin ulaşamadı iki dişin arasında diş etinin kapattığı alanın temizlenmesine yarar. Özellikle diş eti çekilmesi olan hastalar için kullanımı zorunludur.

Diş teli takıldıktan sonra nasıl fırçalanır?

Ortodonti tedavisi görenler diş tellerine zarar vermemek için kesinlikle yumuşak uçlu, küçük başlı ve düz diş fırçası kullanmalıdır. Elektrikli (şarjlı) diş fırçaları da orta hızda kullanıldığında diş telleri için güvenlidir. Sadece fırçanın sert kısımlarının braketlere çarpmamasına dikkat edilmelidir.

Tek Demet diş fırçası nasıl kullanılır?

Nasıl Kullanılmalı: Diş macunundan bir miktar fırçaya alarak kısa ve nazik hareketlerle en az 2 dakika uygulayın. Daha sonra su ile ağzınızı çalkalayın. Curaprox marka Curaprox CS 1009 Tek Demet Diş Fırçası isimli üründen 1 adet sepetinize eklendi.

Diş teli takıldıktan neler yenmemeli?

Kaçınmamız gereken yiyecekler Sakız ve lokum gibi yapışkan yiyecekler braketlere ve dişlere yapışacağından kesinlikle yasaktır. Elma, armut gibi sert meyveler ve biftek, pizza gibi yiyecekleri kesip küçük parçalara ayırarak yemekte fayda vardır. Braket ve telleri yerinden oynatacağı için çerezlerin hepsi yasaktır.

Braketler nasıl temizlenir?

Diş ipi ve ara yüz fırçası, mutlaka diş teli taktıran hastalarda kullanılmak zorundadır. Ara yüz fırçası ile diş teli, braketlerin arası ve diş tellerinin aralarına mutlaka ulaşıp araları tartar ve diş taşlarından temizlemek gerekmektedir. Bu sık sık yapıldığında bu bölgelerde diş taşı ve tartar oluşması önlenir.