Karaçay Türkiyede nerede?

İçindekiler:

  1. Karaçay Türkiyede nerede?
  2. Karaçaylar hangi Türklerdendir?
  3. Karaçay hangi ilde?
  4. Balkar Türkleri nerede yaşar?
  5. Kafkaslar hangi boydan?
  6. Karacay nereye bağlı?
  7. Balkarlar Türk mü?

Karaçay Türkiyede nerede?

Osmaniye şehir merkezine 4 kilometre mesafede bulunan Karaçay mesire alanından sonra 3,5 kilometre uzunluğundaki tabiat parkının sonunda Karaçay Şelalesi bulunmaktadır.

Karaçaylar hangi Türklerdendir?

Karaçay-Malkar Türkleri yüzyıllardan beri, Kafkas Dağları'nın en yüksek zirvesi olan Elbruz dağının (Mingi Tav) yüksek bölgelerinde ve derin vadilerde yer alan köylerde yaşayan iki kardeş topluluktur.

Karaçay hangi ilde?

Karaçay Şelalesi Ve Mesire Yeri - Osmaniye Osmaniye şehir merkezine 4 km mesafede bulunan Karaçay mesire alanından sonra 3,5 km uzunluğundaki tabiat parkının sonunda Karaçay şelalesi bulunmaktadır.

Balkar Türkleri nerede yaşar?

Balkarların çoğunluğu Kabardey-Balkarya'da yaşar ve 2002 verilerine göre bu cumhuriyette yaşayan Balkarların sayısı yaklaşık 105 bindir.

Kafkaslar hangi boydan?

Kafkas Türkleri Karadeniz'in kuzeyinde ve doğusunda Kafkasya olarak adlandırılan coğrafyada yaşayan Türk kökenli ve Türk dilli boylardır. Kafkasya'nın kuzeyinde yaşayan Türk boyları, Kumuk, Nogay, Karaçay, Balkar, Dağıstan Azeri Türkleri ve Stavropol Türkmenleridir.

Karacay nereye bağlı?

Kuzey Kafkasya'da bulunan Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti, Abhazya, Gürcistan, Rusya içinde de Kabardey-Balkar Cumhuriyeti, Stavropol ve Krasnodar bölgeleri ile sınır komşusudur.

Balkarlar Türk mü?

Balkarlar, Kırım Tatarları ve Kumıklara yakın bir halktır. ... Uzun yıllar Karaçaylılarla birlikte yaşayan Balkarlar ise, adlarının Kırım'dan göç ettikleri sırada kendilerine önderlik eden Malkar adında bir beyden geldiğine inanırlar. Kökenlerinin Hazar Türklerine dayandığını ileri sürenler de vardır.