Çene çıkması tedavisi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Çene çıkması tedavisi nasıl yapılır?
  2. Çene kayması nasıl anlaşılır?
  3. Alt çene genişletme Kaç yaşına kadar?
  4. Çene genişletme aparatı acıtır mı?
  5. Çene gelişimi ne zaman tamamlanır?
  6. Çene yapısı ne zaman oturur?

Çene çıkması tedavisi nasıl yapılır?

Çene çıkması probleminde yapılması gereken en uygun yol acil olarak dişhekimine başvurmak ve eklemi zorlayacak çene hareketlerinden kaçınmak olacaktır. Hekime başvurana kadar, ani hareketlerden kaçınmalı ve kendi kendinize çenenizi yerleştirmeye çalışmamalısınız.

Çene kayması nasıl anlaşılır?

Çene kayması, çenenin kafatasına bağlı olduğu iki eklemden birinin ya da ikisinin birden normal pozisyonundan ayrılması ile meydana gelen bir durumdur. Çeneyi kafatasına bağlı tutan, biri sağda biri de solda olmak üzere iki adet eklem vardır.

Alt çene genişletme Kaç yaşına kadar?

Dar ve geride kalmış üst çene kemiklerinin genişleyip ileriye alınmasını sağlayabilir. Bazı vakalara erken müdahale edilir (6-8 yaş arası başlanır), bazı vakalara sütdişlerinin değişip daimi dişlerin gelmesine yakın yani 9-10 yaş civarı müdahale edilir, bazı vakalara ise 11-12 yaşından önce başlanmaz.

Çene genişletme aparatı acıtır mı?

Hayır, can acıtmaz.

Çene gelişimi ne zaman tamamlanır?

Kızlarda ise incelenen tüm değişkenler 14 yaşına kadar belirgin şekilde artmaktadır; alın genişliğindeki büyüme 14 yaşında tamamlanırken, yüz ve alt çene boyutlarındaki artış, yavaşlamakla birlikte iki yıl daha devam etmekte ve büyüme 16 yaşında sona ermektedir.

Çene yapısı ne zaman oturur?

Çocuklarımızı ortodontistle tanıştırmak için en ideal dönem 7-8 yaşlarıdır. Bu yaşlarda tespit edilemeyen bazı çarpıklıklar, çene yapısı artık oturmaya başladığı için çenenin sağlıklı ve güzel gelişimini etkiler. Dişlerdeki çapraşıklıklar ve dengesizlikler bu yaşlarda daha kolay tedavi edilebilir.