YÖK e nasıl mail atılır?

İçindekiler:

  1. YÖK e nasıl mail atılır?
  2. YÖK başvuru nasıl yapılır?
  3. YÖK'ten belge nasıl alınır?
  4. E-Devlet'ten Denklik Başvurusu Nasıl Yapılır?
  5. Denklik belgesi kaç para?
  6. Dilekçe kaç günde sonuçlanır?

YÖK e nasıl mail atılır?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı
  1. E-posta : odul​@yok.gov.tr. Yasemin AYATA ALAY. Tel : 74 83.
  2. E-posta : [email protected]. Ayşe OK. Tel : 73 66.
  3. E-posta : [email protected]. Posta Adresi : Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı

YÖK başvuru nasıl yapılır?

Başvurular, YÖK'ün internet sitesinden veya e-Devlet aracılığıyla yapılabilecek. Adaylar en fazla 20 tercih yapabilecek ve yerleştirme işlemleri, adayların sağlık ön lisans mezuniyet not ortalamalarının 2 katı alınarak hesaplanan yerleştirme puanlarına ve tercihlerine göre sıralamaya tabi tutularak yapılacak.

YÖK'ten belge nasıl alınır?

Belge alımı için online olarak başvuru yapılır. Bu başvuru e devlet ya da YÖK resmi internet adresinden yapılır. Kurum tarafından ön inceleme başvuru yapıldıktan sonra gerçekleşir. Ön incelemede diplomanın teyit edilmesi yer alır.

E-Devlet'ten Denklik Başvurusu Nasıl Yapılır?

https://www.turkiye.gov.tr/yok-denklik-basvurusu adresinden yapılabilir. Süreç nasıl İşlemektedir? Uygulamaya giriş yapabilmek için e-devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra kişisel ve diploma bilgilerinizi girerek, belgelerinizin aslını renkli olarak tarayıp sisteme yüklüyorsunuz.

Denklik belgesi kaç para?

"Diploma Tanıma ve Denklik Başvuruları" ve "Denklik Başvurularının Yeniden İncelenmesi" talepleri için 150 TL, Yükseköğretim Kurumları Tanıma talepleri için (Yükseköğretim Kurumlarının tanınıp tanınmadığına dair belge) 50 TL, İşlemler Devam Ediyor belgesi talepleri için (Askerlik Tecil Belgesi, iş başvuruları vb.)

Dilekçe kaç günde sonuçlanır?

Yetkili idarî makam tarafından, bu şekilde yapılan başvurularla ilgili olarak, yapılmakta olan işlemin safahatı veya sonucu hakkında dilekçe sahiplerine en geç otuz gün içerisinde gerekçeli olarak cevap verilecektir.