Bilgi güvenliği sertifikası nedir?

İçindekiler:

  1. Bilgi güvenliği sertifikası nedir?
  2. Bilgi Güvenliği Eğitimleri Nelerdir?
  3. Bilgi Güvenliği farkındalık eğitimi nedir?
  4. Bilgi Güvenliği Farkındalığı Nedir?
  5. Bilgi Güvenlik Sistemi denetimleri neden yapılır?
  6. İSO 27001 belgesi nereden alınır?
  7. İSO 27001 amacı nedir?

Bilgi güvenliği sertifikası nedir?

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası; ihtiyaç duyan tüm kurum ve kuruluşların bilgilerinin gizlilik, bütünlük ve erişilebilirliklerini sağlamak için kurdukları Bilgi Güvenliği Yönetim Sisteminin, bağımsız belgelendirme kuruluşlarının yaptıkları denetimler sonucu, istenilen kriterlere uygun olduğunun ...

Bilgi Güvenliği Eğitimleri Nelerdir?

Bu eğitim; Kurum çalışanlarının internet ve e-posta hizmetlerinden yararlanırken karşılaşabilecekleri tehlikelere karşı alabilecekleri tedbirleri aktarmaktadır. Kullanıcıların kişisel bilgisayarlarındaki ve ağ ortamındaki çeşitli risklere karşı alınacak önlemleri öğrenmelerini sağlamaktır.

Bilgi Güvenliği farkındalık eğitimi nedir?

Bilgi Güvenliği Denetimi ve Farkındalık eğitimi ile bilgi güvenliğini tehdit eden unsurları, açıklıkları ve riskleri yönetebilmek, kontroller hakkında bilgi edinmek amaçlanır.

Bilgi Güvenliği Farkındalığı Nedir?

Bilgi güvenliği farkındalığı, bireylerin BİT kullanımında bireysel bilgilerini istenmeyen durumlardan korumak amacıyla gerekli güvenlik önlemlerini alma ve tehditlere karşı farkındalık sahibi olma durumudur (Vural & Sağıroğlu, 2008).

Bilgi Güvenlik Sistemi denetimleri neden yapılır?

Bilgi varlıklarının gizliliğinin korunmasını sağlar. Kuruluş genelinde, bilgi sistemleri ve zayıflıkların nasıl korunacağı konusundaki farkındalığı artırır. Bilginin ve metotlarının doğruluğunun ve bütünlüğünün korunması, içeriğinin değişmemesi sağlanır. Yasal tarafların zorunlu kıldığı kriterler sağlanmış olur.

İSO 27001 belgesi nereden alınır?

ISO 27001 belgesi nereden alınır, kimler verebilir? ISO 27001 belgesi akredite halde hizmet veren uygunluk değerlendirme kuruluşları tarafından verilir. Ulusal anlamda yetkili olan ve Türk standartları kapsamında faaliyet gösteren belgelendirme firmaları, yasal anlamda ISO 27001 sertifikasını vermekle görevlidir.

İSO 27001 amacı nedir?

ISO/IEC 27001, bir bilgi güvenliği yönetim sistemi (BGYS) için gereksinimler sağlayan standardlar içinde en iyi bilinen standarttır. ... Bütün kuruluşlar şimdi bilgiyi korumak için sürekli olarak bilginin güvenliğini sorgulamakta ve kontrol etmeye çalışmaktadır.