Çok amaçlı çakı taşımak yasak mı?

İçindekiler:

  1. Çok amaçlı çakı taşımak yasak mı?
  2. Isviçre çakısı icinde ne var?
  3. Çakı taşımak yasak mı?
  4. Victorinox çakı ne işe yarar?
  5. Isviçre çakısı ne için kullanılır?
  6. Komando bıçağı taşımak yasak mı?

Çok amaçlı çakı taşımak yasak mı?

Muşta, kelebek, bıçak gibi aletler son derece öldürücüdür ve bu nedenle bu aletleri taşımak ile bulundurmak yasak ve suçtur. İsviçre çakısı, küçük çakılar, tırnak makası bıçağı gibi ufak çaplı ve çok amaçlı ürünler ise çok tehlike teşkil etmediği için polisler tarafından yasak kapsamında değerlendirilmemektedir.

Isviçre çakısı icinde ne var?

İsviçre Ordu Çakısı zaman içinde birçok şık ve kullanışlı model ile erkekler için değerli bir aksesuar haline geldi. Teknolojik gelişmelere de ayak uyduran çakının son modellerinde bıçak, kalem, makas, tırnak törpüsü ve tornavidanın yanı sıra, USB flash bellek de bulunuyor.

Çakı taşımak yasak mı?

Ülkemizde kama, hançer, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı, satımı, yurda sokulması, taşınması ve bulundurulması kanunen ...

Victorinox çakı ne işe yarar?

Victorinox'un İsviçre Çakısı, kampa gidecekler için önemli bir araç. ... Bıçak ile testere keskin, kullanılan malzeme sağlam ve diğer fonksiyonlar da ilk kez kamp yapacakları kurtaracak özellikler içeriyor.

Isviçre çakısı ne için kullanılır?

Victorinox'un İsviçre Çakısı, kampa gidecekler için önemli bir araç. ... Bıçak ile testere keskin, kullanılan malzeme sağlam ve diğer fonksiyonlar da ilk kez kamp yapacakları kurtaracak özellikler içeriyor. Elbette az önce de söylediğimiz gibi daha geniş fonksiyonları bulunan modeller de Victorinox ailesinde yer alıyor.

Komando bıçağı taşımak yasak mı?

Aynı Kanunun 5. maddesine göre ise yukarıdaki madde 4/1 kapsamında belirtilen bıçak ve aletlerin taşınması ile bulundurulması yasaktır. Buna göre, kama, hançer, saldırma, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ve buna benzer saldırı veya savunmada kullanılan aletlerin taşınması ve bulundurulması yasaktır.