E devletten emeklilik basvurusu nasil yapilir?

İçindekiler:

  1. E devletten emeklilik basvurusu nasil yapilir?
  2. Emeklilik basvurusu nasıl yapılır?
  3. Emeklilik başvurusu e devletten yapılır mı?
  4. SSK emeklilik dilekçesi nereye verilir?
  5. SGK'dan emekli olabilir yazısı nasıl alınır?

E devletten emeklilik basvurusu nasil yapilir?

kimlik numaranızı ve e-Devlet şifremizi girdikten sonra Sisteme Giriş Yap butonuna tıklamanız gerekir. Daha sonra yönlendirildiğiniz sayfada başvuru yılınızı seçerek Sorgula butonuna tıklamanız gerekmektedir. Böylelikle e-Devlet üzerinden emeklilik başvuru sorgulaması tamamlanmış olur.

Emeklilik basvurusu nasıl yapılır?

Emeklilik başvuruları direkt olarak bağlı olunan SGK'ya yapılması gerekiyor. SGK emekli olabilmek için istenen evrakları kişilerle paylaşıyor. Emeklilik başvurusu yapacak olan bireyler talep edilen evrakları eksiksiz olarak hazırlayarak SGK'ya başvuru yapması gerekir.

Emeklilik başvurusu e devletten yapılır mı?

E-devlet üzerinden emeklilik başvuru yapmak için önce emeklilik için gereken koşullar yerine getirilmelidir. ... Sosyal Güvenlik Kurumu merkezine gittiğinizde emeklilik başvurusu yapmak istediğinizi belirtince size tahsis talep ve beyan taahhüt formu vereceklerdir.

SSK emeklilik dilekçesi nereye verilir?

Emeklilik dilekçesinin teslim edilmesi gereken yer Sosyal Güvenlik Kurumu'dur. Bununla birlikte internet üzerinden başvuru da yapılabilir. Emekli olmak için bu dilekçenin online olarak doldurulması ya da SGK'ya teslim edilmesi yeterlidir.

SGK'dan emekli olabilir yazısı nasıl alınır?

İlk olarak SGK'ya yaş ve prim durumunuzu (kimliğinizde beraber giderek )bildirmeniz gerekiyor. Bu bildirimden sonra emeklilik için uygun kriterleri taşıyorsanız 'emekli olur' yazısı alırsınız. Bu yazıda 'emekliliğe hak kazandığınız tespit edildi' yazmalıdır.