Aday memurluk sınavı nedir?

İçindekiler:

  1. Aday memurluk sınavı nedir?
  2. Aday memurluk süresi en fazla ne kadardır?
  3. Aday memurluk sınavı ne işe yarar?
  4. Memurlukta asalet kaç yılda verilir?
  5. Kamu görevlisi nasıl olunur?
  6. Asalet onayı nedir?
  7. Polislerin asalet tasdiki ne zaman yapılır?

Aday memurluk sınavı nedir?

Aday Memur: "İlk defa Devlet memurluğuna atanacaklar için uygulanacak" merkezi sınavı kazanarak temel, hazırlayıcı eğitim ve staj'a tabi tutulmak üzere herhangi bir kurum veya kuruluşa atananları.

Aday memurluk süresi en fazla ne kadardır?

Adaylık eğitimlerinden herhangi birisinden başarısız olan devlet memuru asil memur olarak atanamaz. 657 sayılı Kanunun 56 maddesi gereğince görevine son verilir. Adaylık süresi minimum (en az) 1 yıl olup, memurun adaylığı 1 yılı dolmadan kaldırılamaz. Aday memurun adaylığı en fazla 2 yıl sürebilir.

Aday memurluk sınavı ne işe yarar?

Devlet Memurluğu kadrosuna ilk defa atanacaklar için uygulanacak merkezi sınavı kazanarak temel, hazırlayıcı eğitim ve staja tabi turtulmak üzere her hangi bir kurum veya kuruluşa atananlara aday memur denilmektedir. Bu eğitimler tüm devlet memurları için geçerlidir.

Memurlukta asalet kaç yılda verilir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 54 üncü maddesinin 2 ikinci fıkrasında yer alan Aday olarak atanmış Devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz. Asalet tasdiki göreve başladığı tarihten itibaren 1 yıl ile 2 yıl arasındaki bir zamanda yapılır.

Kamu görevlisi nasıl olunur?

Eğer lisans mezunu iseniz yapmanı gereken tek lisans kamu personeli seçme sınavına girmektir. Bu sayede daha yüksek dereceli memurlar olunabilir. Örneğin hukuk veya maliye bölümü bittiyse kaymakam olabilirsiniz. Veya bitirdiğiniz bölüm öğretmenlik bölümü ise yine atanarak öğretmen olabilirsiniz.

Asalet onayı nedir?

Aday memurluğa ilişkin düzenlemeler 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 54-57 maddeleri arasında düzenlenmiştir. Bu maddeler kapsamında başarılı olan adaylar asli memurluğa atanır. Asalet tasdik aday memurluktan asli memurluğa kabul demektir.

Polislerin asalet tasdiki ne zaman yapılır?

Asalet tasdiki göreve başladığı tarihten itibaren 1 yıl ile 2 yıl arasındaki bir zamanda yapılır. 657 sayılı Yasa'nın 54. Maddesinin ikinci fıkrasında ise, adaylık süresinin 1 yıldan az 2 yıldan çok olamayacağı ve adaylık süresi içinde aday memurun kurumundan başka kurumlara naklinin yapılamayacağı hükme bağlanmıştır.