VHKİ memuru nasıl olunur?

İçindekiler:

  1. VHKİ memuru nasıl olunur?
  2. Bilgisayar işletmeni kadrosuna kimler başvurabilir?
  3. MEB bilgisayar işletmeni ne is yapar?
  4. VHKİ nedir kimler olabilir?
  5. Işletme mezunu VHKİ olabilir mi?
  6. Vhki kadrosu ne demek?
  7. VHKI ünvanı nedir?

VHKİ memuru nasıl olunur?

Bunun için ise ilk olarak bir bilgisayar sertifikasına ihtiyacınız vardır. Daha sonra da çalışacağınız kurumun bir VHKİ kadrosu olması gerekir. VHKİ olarak çalışmak için başvuru yaparken genel müdürlük sıfatı yer alıyorsa kaymakamlık ve valiliklerde çalışabilirsiniz. İki yıllık üniversite mezunu olmanız gerekmektedir.

Bilgisayar işletmeni kadrosuna kimler başvurabilir?

Nasıl Bilgisayar İşletmeni Olunur?
  • En az lise mezunu olmak,
  • Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilen eğitim kurumlarından Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası almak,
  • Söz konusu sertifikayı almaya hak kazanmak için ise; sözlü ve yazılı olmak üzere iki sınava girmek ve her iki sınavdan da 45 veya üzeri not almak,
Daha fazla öğe...

MEB bilgisayar işletmeni ne is yapar?

Bilgisayar işletmeni, kamu kurumlarında kullanılan bilgisayarlar ile teknik elemanların bakım ve onarımını üstlenen meslek mensubudur. ... Bunun yanında bilgisayar sistemlerinin ve donanımlarının işleyişini yönetirler.

VHKİ nedir kimler olabilir?

VHKİ 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında Genel İdare Hizmetleri (GİH) kapsamında istihdam edilen memurluk dallarından birisidir. ... “VHKİ nedir?” sorusuna en doğru cevap veri analizi yapan, verileri sınıflandıran ve saklayan kişidir.

Işletme mezunu VHKİ olabilir mi?

Yukarıda belirttiğimiz üzere yalnızca VHKİ olmak için okunan üniversite bölümleri mevcut değildir. ... Hangi bölüm mezunu olursanız olun VHKİ olabilirsiniz. Mevcut kamu personeli istatistiklerine göre işletme, iktisat, kamu yönetimi, muhasebe ve pazarlama mezunu vhki sayısı diğer bölüm mezunlarından daha fazlardır.

Vhki kadrosu ne demek?

Devlete bağlı yerlerde çalışan kişilerdir. VHKİ Nedir ve Nasıl Olunur? VHKİ, KPSS sınavından sonra atama ile ya da önceden beri çalışmasını sürdüren kişilerin yer aldığı bir iş ortamı olarak tanımlanabilir. Açılımı ise Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni olarak bilinir.

VHKI ünvanı nedir?

VHKİ'nin açılımı, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmenidir. VKHİ olmak isteyen adaylar, ilk olarak KPSS sınavına girer ve sınavda belirlenen seviyeye ulaşan adaylar, bu memurluk alanına başvuruda bulunabilirler.