Sünnet olan çocuğun pipisi neden kanar?

İçindekiler:

  1. Sünnet olan çocuğun pipisi neden kanar?
  2. Sünnetten sonra kanama olur mu?
  3. Sünnet olan bebeklerde nelere dikkat edilmeli?
  4. Sünnetten sonra nelere dikkat edilmeli?

Sünnet olan çocuğun pipisi neden kanar?

Sünnetten sonra ilk 24 ila 48 saat içerisinde kesi yerinden sızıntı şeklinde kanama gözlemlenebilir. Bu kanama genellikle kendiliğinden durur. Eğer damla damla ve pansumana rağmen durmayan bir kanama varsa, damar uçlarından biri açılmış olabilir. Bu durumda kanamayı durdurmak için yeniden bir girişim gerekebilir.

Sünnetten sonra kanama olur mu?

Sünnet sonrası en önemli komplikasyon kanamadır. Hafif şişlik, morluk ve sızıntı şeklinde kanama olabilecek durumlardır, ancak damlama şeklinde ya da devamlı olan kanama halinde tekrar doktor kontrolü gerekmektedir.

Sünnet olan bebeklerde nelere dikkat edilmeli?

Sünnetten 72 saat sonra (üç gün) çocuk ılık sabunlu su içine oturtularak tamamen, on dakika kadar mutlaka banyo ettirilmelidir. Bu banyo yara için çok faydalıdır kesinlikle ihmal edilmemelidir. Sünnet sonrası hafif bir kanama olabilir. Nadiren de olsa fazla kanama olabilir.

Sünnetten sonra nelere dikkat edilmeli?

Günde bir defa sünnet bölgesi ılık suyla ıslatılmalı veya banyo yapılmalı. Kurulandıktan sonra krem sürülmelidir. Yaranın günlük ıslatılması bölgenin temiz tutulması, kabukları atılması, ödemin çözülmesi ve işlem esnasında atılan dikişlerin biran önce emilip düşmesini sağlar.