Diyabet hastalarında neden yaralar geç iyileşir?

İçindekiler:

  1. Diyabet hastalarında neden yaralar geç iyileşir?
  2. Diyabet yaraları nedir?
  3. Diyabetik ayak yarasi nasil olur?
  4. Diyabet yara iyileşmesini nasıl etkiler?
  5. Şeker yaraları için hangi doktora gidilir?
  6. Bacakta çıkan yaralar hangi bölüme gidilir?

Diyabet hastalarında neden yaralar geç iyileşir?

Çünkü diyabet hastalığı sadece bir organı ya da bir doku grubunu olumsuz etkilemez. Neredeyse tüm vücutta komplike ve çoklu olumsuz etkilere neden olur. Bu negatiflikler neticesinde de yara iyileşmesi sekteye uğrar, uzun zaman alır ya da tamamen iyileşemez.

Diyabet yaraları nedir?

Şeker hastalarında sinir ve damar yapılarının bozulmasına bağlı olarak travma ve yaralanmalar sonucunda oluşan yaranın enfekte olması diyabet yaralarıdır.

Diyabetik ayak yarasi nasil olur?

Bu hastalığın yarattığı bir başka sorun da “Diyabetik ayak” olarak tanımlanır ve şeker hastalarının ayaklarında iyileşmesi güç yaralar olarak karşımıza çıkar. Şeker hastalarında enfeksiyona yatkınlık nedeniyle ayakta oluşan küçük bir yara kolaylıkla iltihaplanıp “Diyabetik Ayak Enfeksiyonu” ortaya çıkabilir.

Diyabet yara iyileşmesini nasıl etkiler?

Diyabet hastalarında gelişen sinir harabiyeti yani nöropati yara oluşumunu kolaylaştırır. Yine şeker hastalarının büyük ve küçük damarlarının hastalanması dokuların beslenmesini, oksijenlenmesini bozar.

Şeker yaraları için hangi doktora gidilir?

Şeker hastalığı tespiti, iç hastalıkları (dahiliye) bölümünde yapılır. Hastanın kan değerleri burada ölçülür ve hasta detaylı tespit ve kontroller için endokrinoloji bölümüne yönlendirilir. Burada yapılacak işlemlerden sonra ise hastanın şeker tanısı tam olarak konulmuş olur.

Bacakta çıkan yaralar hangi bölüme gidilir?

Ortopedi kliğinin uzmanlık alanına giren konular arasında, kırık, yaralanma, darbe alma, menüsküs yırtığı, bağ yırtığı veya zedelenmesi, eklem iltihabı bulunur.