Telefon işlemcisi ne demek?

İçindekiler:

  1. Telefon işlemcisi ne demek?
  2. Telefonda işlemci hızı ne kadar önemli?
  3. Telefonu yenileyince ne olur?
  4. Anakart nedir kısa ve öz?
  5. Cep telefonunda GHz ne demek?

Telefon işlemcisi ne demek?

Akıllı telefon işlemcileri aslında “merkezi işlem birimleri”dir. Telefonun beyni sayılan işlemciler tüm birimlerin koordine edilmesi ve tüm işlemlerin yapılması için tasarlanır. ... İşlemci hızını olumlu etkileyen çekirdek sayısı artık akıllı telefonlarda da çift çekirdekli (dual-core) olabiliyor.

Telefonda işlemci hızı ne kadar önemli?

Telefonun beyni kabul edilen işlemcinin, mimarisi ve hızı performansı doğrudan etkiliyor. 1.3 GHz ve üstü bir frekansta çalışan 4 ve üzeri çekirdekli bir işlemci tercih etmelisiniz. İşlemci mimarisinin 64 Bit olduğundan emin olun. Telefonun çalışırken kullandığı hafızası yani RAM değeri de oldukça kritik.

Telefonu yenileyince ne olur?

İkinci el olarak alınan telefonlar belirli işlemlerin ardından sıfır kondisyona getirilerek tekrar satılır. ... Refurbished işlemine alınan bir telefon yazılım ve donanım olarak sıfırlanır, temizlenir ve yeniden ambalajlanır.

Anakart nedir kısa ve öz?

Anakart (İngilizce: mainboard, motherboard, baseboard, system board veya planar board), modern bir bilgisayar gibi karmaşık bir elektronik sistemin birincil ve en merkezî baskılı devre kartıdır. Apple bilgisayarlardaki muadiline logic board (lojik kart) denir ve bazen mobo olarak kısaltılır.

Cep telefonunda GHz ne demek?

GHz (Gigahertz) kısaca işlemcilerin hızlarını ve işlem kapasitelerini belirten saat frekans birimidir. Telefonlarda işlemciyi ayrı alıp takamadığın için GHz'in pek önemi yok. Bulundukları fiyat kategorisine göre en uygun GHz hızlarına sahip oluyorlar zaten.