Klacid MR 500 mg ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Klacid MR 500 mg ne için kullanılır?
  2. Klacid 500 mg nasıl kullanılır?
  3. Klaritromisin hangi hastalıklarda kullanılır?
  4. Cefaks ilaç ne işe yarar?
  5. Klacid flakon ne için kullanılır?
  6. Klacid kimler kullanamaz?
  7. Cefaks 500 miligram ilaç ne işe yarar?
  8. Klacid 500 mg antibiyotik mi?
  9. Klacid yan etkileri nelerdir?

Klacid MR 500 mg ne için kullanılır?

Her bir Klacid MR Kontrollü Salım Tablet, 500 mg klaritromisin içerir. Klacid MR Tablet (klaritromisin) makrolid adı verilen bir gruba ait yarı-sentetik bir antibiyotiktir. Klaritromisin, bakterilere karşı etkisini, duyarlı bakterilerde protein sentezine engel olarak gösterir.

Klacid 500 mg nasıl kullanılır?

Uygulama yolu ve metodu: Klacid MR Tabletler bütün olarak kırılmadan ve çiğnenmeden her gün aynı saatte yutulmalıdır. Böylelikle kanınızdaki ilaç miktarı her zaman için sabit ve düzenli olacaktır. Klacid MR'ı ağız yoluyla alınız, bütün olarak yeterli miktarda sıvı ile yutunuz (örneğin bir bardak su ile).

Klaritromisin hangi hastalıklarda kullanılır?

Claricide'e duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu, farenjit, tonsillit, sinüzit, kronik bronşit ve pnömoni gibi üst ve alt solunum yolu infeksiyonları, deri ve yumuşak doku infeksiyonları ile akut otitis media tedavisinde endikedir.

Cefaks ilaç ne işe yarar?

Cefaks 750mg IV/IM Enjektabl, üst solunum yolu enfeksiyonları, alt solunum yolu enfeksiyonları ve üriner sistem enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılıyor.

Klacid flakon ne için kullanılır?

Klacid® (klaritromisin) makrolid grubu yarı sentetik bir antibiyotiktir. Klaritromisin bakteri karşıtı (antibakteriyel) etkisini, duyarlı bakterilerde protein sentezini baskılayarak gösterir.

Klacid kimler kullanamaz?

Böbrekleri ileri derecede bozuk ya da akut porfiri adlı bir kan hastalığına sahip olan hastalarda, klaritromisinin ranitidin bizmut sitrat (ülser tedavisinde kullanılan bir ilaç) tedavisiyle birlikte alınması önerilmez.

Cefaks 500 miligram ilaç ne işe yarar?

Erken Lyme hastalığı tedavisinde ve geç Lyme hastalığının önlenmesinde yetişkinler ve 12 yaş üzeri çocuklarda kullanılabilir. Olağan tedavi süresi 7 gündür (5-10 gün arası). Sefuroksim aynı zamanda sefuroksim sodyum tuzu (CEFAKS Enjektabl) şeklinde parenteral uygulama için mevcuttur.

Klacid 500 mg antibiyotik mi?

bulunan ambalaj şeklinde satışa sunulmuştur. film tablet, 500 mg klaritromisin içerir. antibiyotiktir. Klaritromisin, bakterilere karşı etkisini, duyarlı bakterilerde protein sentezini engel olarak gösterir.

Klacid yan etkileri nelerdir?

- Kurdeşen ve orta derecede deri döküntülerinden, anaflaksi ve ciddi deri reaksiyonlarına (toksik epidermal nekroliz/Stevens - Johnson Sendromu, DRESS ve Henoch-Schonlein purpurası) kadar uzanan alerjik reaksiyonlar (deride küçük morarma ve kanamalar). Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.