Tüketici Mahkemesine e devletten nasıl başvurulur?

İçindekiler:

  1. Tüketici Mahkemesine e devletten nasıl başvurulur?
  2. Tüketici hakem Heyeti başvurularım nerede?
  3. Tüketici Hakem Heyeti kararına itiraz edilmezse ne olur?
  4. Tüketici mahkemeleri adli tatile tabi mi?
  5. BTK internet şikayet nasıl yapılır?

Tüketici Mahkemesine e devletten nasıl başvurulur?

Tüketici uyuşmazlığının çözümü için tüketici hakem heyetlerine başvuru yapmak isteyen vatandaşlarımız, Kaymakamlıklara veya tüketici hakem heyetlerine giderek başvurularını bizzat elden yapmak yerine, elektronik ortamda e-Devlet kapısı üzerinden TÜBİS aracılığıyla da (https://www.turkiye.gov.tr/tuketici-sikayeti- ...

Tüketici hakem Heyeti başvurularım nerede?

Tüketici hakem heyetleri illerde Ticaret İl Müdürlükleri, ilçelerde Kaymakamlıklar bünyesinde faaliyet göstermektedir.

Tüketici Hakem Heyeti kararına itiraz edilmezse ne olur?

İTİRAZ EDİLMEZSE NE OLUR? Tüketici Hakem Heyeti tarafından verilen kararlara karşı tarafların 15(onbeş) günlük yasal itiraz süresi bulunmaktadır. Bu süre içerisinde itiraz edilmemesi durumunda Hakem Heyeti kararı kesinleşmiş olur. 15(onbeş) günlük yasal süre kararın taraflara tebliğinden itibaren başlamaktadır.

Tüketici mahkemeleri adli tatile tabi mi?

Tüketici Mahkemesinde görülen davalar da adli tatile tabidir, süreler işlemez... ... 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 23/2. maddesi gereğince, Tüketici Mahkemelerinde görülevek davalar, HUMK'nun yedinci babı dördüncü faslı hükümlerine göre yürütülür.

BTK internet şikayet nasıl yapılır?

BTK Tüketici Sitesi. BTK Bilgi ve İhbar Merkezi'ne 120 Numaralı Telefon Kanalıyla Ulaşılabilmektedir. BTK Bilgi ve İhbar Merkezi'ne 120 Numaralı Telefon Kanalıyla Ulaşılabilmektedir.