Diş kesmek nedir?

İçindekiler:

  1. Diş kesmek nedir?
  2. Diş kesilebilir mi?
  3. Büyük dişler kesilir mi?
  4. Diş cok kesilirse ne olur?
  5. Diş kaplama kaç yıl gider?

Diş kesmek nedir?

Diş kesimi dişlerin birbirinden çok uzun ya da kısa olması durumunda veya başka tedavi öncesi yapılan diş küçültme işlemidir. Özellikle zirkonyum ve protez kaplamalarından önce dişlerin kalıplara uygun hale getirilmesi için yapılır.

Diş kesilebilir mi?

Diş kesilme işlemi hastanın ihtiyaç duyduğu ölçüde tamamlanır. Bazı hastalarda ihtiyaç duyulan dişler kesilir. Bazı durumlarda ise tüm dişler kesilerek kaplamaya uygun hale getirilir. Tedavi sürecinde ilk olarak diş kesilerek yeterli ölçüde küçültülür.

Büyük dişler kesilir mi?

Yetişkinlerde diş törpüleme işlemi genellikle uzun veya büyük olan dişin, kısaltılması amacı ile kullanılmaktadır. Diş törpüleme işlemi çoğu zaman dişlerinden dolayı konuşurken zorlanan kişiler tarafından, dişleri dolayısıyla ağzında kesikler oluşan kişiler tarafından da sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir.

Diş cok kesilirse ne olur?

Dişe darbe gelmesi, dişin aşırı şekilde kesilmesi (kuron yapmak için), tekrarlanan invaziv prosedürler ile diş sıkma ve gıcırdatma problemleri sonucu pulpa dokusu tahriş olur ve dişin iltihaplanmasına neden olabilir. Pulpa sinirlerindeki kan damarları basıncı şişliği, dişinizin ölmüş olabileceğine işaret eder.

Diş kaplama kaç yıl gider?

Sararan, kırılan, yeteri kadar desteğe sahip olmayan, çürüyen dişlere diş kaplama uygulamalarını öneren diş hekimi uzmanları porselen kaplamaların ömrünü 15 - 20 sene olarak nitelendirmektedirler.