Kedilerde deri altı enjeksiyon nereye yapılır?

İçindekiler:

  1. Kedilerde deri altı enjeksiyon nereye yapılır?
  2. Kasa iğne nasıl yapılır?
  3. Kalçadan yapılan iğne damara denk gelirse ne olur?
  4. Subkutan iğne ne işe yarar?
  5. Bacaktan subkutan enjeksiyon nasıl yapılır?

Kedilerde deri altı enjeksiyon nereye yapılır?

Kedilerde Deri Altı (Subcutan) Enjeksiyon Yerleri. Uygulama, köpeklerdekine benzerdir. Sırt bölgesi derisi tercih edilir (şekil 7.21).

Kasa iğne nasıl yapılır?

- Şırıngayı ışığa doğru tutarak iğne kısmındaki havayı alın ve ilacı yukarıya ittirin. - İğne yapılacak olan yeri alkollü pamuk ile iyice silin. - Kalçanın üst kısımlarına doğru 90 derecelik bir açıda iğneyi yapmanız lazımdır. - İğneyi yavaşça batırdıktan sonra hemen çekin ve iğne yapılan bölgeye temiz pamuk bastırın.

Kalçadan yapılan iğne damara denk gelirse ne olur?

İğneler sinire denk gelir ise hem hastanın canı çok yanacaktır hem de sinirler zarar görecektir. İğnenin vurulduğu yerde sinir bulunuyorsa yani iğne sinire denk gelmiş ise bu bölgede şiddetli bir ağrı ve uyuşma meydana gelecektir.

Subkutan iğne ne işe yarar?

Subkutan enjeksiyon, deri ile kas arasındaki yağ dokusu tabakasına ilaç vermek için kullanılır. Deri altı doku daha küçük bir kan kaynağına sahiptir. Bu da ilacın bir damara sokulduğundan daha yavaş emildiği anlamına gelir.

Bacaktan subkutan enjeksiyon nasıl yapılır?

Subkutan (derialtı) enjeksiyon için deri başpar- mak ile işaret parmağı arasında sıkılarak bir kıvrım oluşturulur. İğne tamamen bu deri kıv- rımının içine sokulur. Yandaki şekilde iğnenin deri ile kas tabakası arasında son bulduğu gö- rülmektedir.