Uçuş kodu ne demek?

İçindekiler:

  1. Uçuş kodu ne demek?
  2. Uçuş numarası nasıl olur?
  3. HES kodu ne zaman alınır?
  4. Uçak biletleri fatura yerine geçer mi?
  5. Online check-in THY nedir?
  6. HES kodu kimlere zorunlu?
  7. Uçak biletleri ertelenebiliyor mu?
  8. Uçak biletlerinde TK ne demek?
  9. Uçak bilet numarası nerede yazar?
  10. THY e-bilet fatura yerine geçer mi?

Uçuş kodu ne demek?

PNR, PNR numarası ya da PNR kodu, uçak biletleri rezervasyonlarından sonra verilen, harf ve rakamlardan oluşan bir tür elektronik bilgidir. ... Passenger Name Record, “Yolcu İsim Kaydı” anlamına gelir ve aynı zamanda rezervasyon numarası olarak da sektörde kullanılır.

Uçuş numarası nasıl olur?

En önemlisi de, uçuşlar genellikle seyahat yönlerine göre numaralandırılır. Kuzeye ve doğuya giden uçuşlara çift sayı verilirken, güney ve batı yönüne giden uçuşlar tek numaralıdır. Fakat bu kuralın istisnaları bulunabilir. Bir uçuş numarasının solunda, havayolunu tanımlayan iki karakterli bir kod bulunur.

HES kodu ne zaman alınır?

HES kodu alırken uçuş tarihinizi kapsayacak şekilde bilgi girdiğiniz için ileri tarihli uçuşlarınız için de kod alabilirsiniz. Paylaşım Süresi'nin geçerli olması için gün sayısının, uçuş tarihinizden en az 8 gün sonrasını da kapsaması gerekiyor.

Uçak biletleri fatura yerine geçer mi?

Vergi mükellefleri tarafından, elektronik bilet düzenleme izni alan seyahat firmalarının sadece mali mühür veya güvenli elektronik imza ile imzalanmış elektronik biletleri gider gösterilebilecek veya indirime konu edilebilecektir. ... Bu biletler tutarına bakılmaksızın fatura yerine geçen belge olarak kabul edilecektir.

Online check-in THY nedir?

Online check-in yaptığınızda havalimanındaki diğer kontuarlarda sıra beklemeden, sadece bagajınızı teslim etmek için bagaj teslim kontuarına giderek zamandan tasarruf edebilirsiniz. ... Online check-in işlemleri, uçağınızın kalkış saatinden 24 saat önce başlar ve kalkış saatine 90 dakika kala sona erer.

HES kodu kimlere zorunlu?

HES kodu tüm yolcuların güvenli bir şekilde yolculuk etmeleri için tasarlandı. Uçak, tren ve otobüs yolculuklarında geçerli olan bu sistemin kullanımı yurt içi seyahatlerde yetişkin ve çocuk yolcular için zorunlu iken 2 yaşından küçük bebek yolcuların bu koda sahip olmaları gerekmiyor.

Uçak biletleri ertelenebiliyor mu?

Rezervasyon işlemi gerçekleştirilmiş veya satın alınmış biletler üzerinde isim değişikliği, hatalı veya eksik giriş yapılmış olsa da uygulanamaz veya bilet devredilemez. Biletle ilgili yapılabilecek tüm işlemlerin hakkı yalnızca bileti alan kişiye aittir, bilette yazılan isim üzerinden işlem yapılır.

Uçak biletlerinde TK ne demek?

Uçak biletleri üzerinde de belirtilen uçuş numaraları ve hatta tüm diğer numara ve harflerin havayolu şirketleri için özel anlamları var. ... Belirgin bir şekilde havayolu ya da ülke kodu o uçuşun ilk harfleri olarak belirlenir, örneğin Türk Hava Yolları, TK kullanır, Delta – DL, Amerikan Havayolları – AA gibi.

Uçak bilet numarası nerede yazar?

Bilet numarası, bilet üzerinde en alt satırın ortasında, havayolu seri numarasının yanında yer alır. Bilet numarası 13 rakamdan oluşur ve Türk Hava Yolları'na ait bilet numaraları 235 ile başlar. Biletinizi acenteden satın aldıysanız bilet numarası için acenteyle iletişime geçebilirsiniz.

THY e-bilet fatura yerine geçer mi?

Mali e-bilet çıktılarının ayrıca kaşelenip imzalanmasına gerek bulunmamaktadır. Biletinizi bir acenteden satın aldıysanız lütfen faturanızı almak için acenteye başvurunuz. ... Düzenlenecek olan mali e-bilet, bulunduğunuz ülke mevzuatı uyarınca fatura yerine geçmiyorsa, lütfen bulunduğunuz ülkedeki satış ofisimize başvurun.