Atenolol ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Atenolol ne işe yarar?
  2. Atenolol ve klortalidon nedir?
  3. Atenolol yan etkileri nedir?
  4. Tensinor ne?
  5. Nortan 50 mg ne işe yarar?
  6. Beloc 50 mg yan etkileri nelerdir?
  7. Tensinor tansiyon ilacı mı?
  8. Tensinor 100 mg nedir?
  9. Nortan ne için kullanılıyor?
  10. Nortan ne işe yarar?
  11. Spironolakton hangi grup ilaç?
  12. Kalsiyum kanal blokerleri etkileri nelerdir?
  13. Kalsiyum kanal blokeri ilaçları nelerdir?

Atenolol ne işe yarar?

TENORETIC yüksek kan basıncını (hipertansiyon) tedavi etmek için kullanılır. Bileşiminde iki farklı ilaç bulunur: atenolol ve klortalidon. Bu ilaçlar kan basıncınızı düşürmek için birlikte çalışır. Atenolol “beta blokerler” denilen bir ilaç grubuna aittir.

Atenolol ve klortalidon nedir?

Atenolol “beta blokerler” denilen bir ilaç grubuna aittir. Kalbinizin daha yavaş ve daha az güçle atmasını sağlayarak çalışır. Klortalidon “diüretikler” denilen bir ilaç grubuna aittir. Böbreklerinizin ürettiği idrar miktarını artırarak çalışır.

Atenolol yan etkileri nedir?

Ciddi düşük kalp hızı (bradikardi) Artmış kalp hızı (takikardi) Düzensiz veya tekleme şeklinde kalp atımları (çarpıntılar) Ciddi baş dönmesi ve bayılma (senkop)

Tensinor ne?

TENSİNOR nedir ve ne için kullanılır? Bu ilaç etkisini, kalbinizin daha yavaş ve daha az güçle atmasını sağlayarak gösterir. TENSİNOR 50 mg tabletler; beyazdan kreme, bikonveks, iki eşit parçaya ayrılmış, bir yüzüne belirleyici işaret basılmış tabletlerdir.

Nortan 50 mg ne işe yarar?

NORTAN, 50 mg film tabletler; portakal renkli, bikonveks, bir yüzü Nortan, diğer yüzü çentikli film tabletlerdir. Eğer tedavi edilmemiş feokromasitoma adı verilen bir tümörünüz varsa. Bu tümör genellikle böbreğinizin yanında olur ve kan basıncını yükseltir.

Beloc 50 mg yan etkileri nelerdir?

Yaygın görülen yan etkiler
  • Baş ağrısı,
  • Çarpıntı,
  • Sersemlik ve baş dönmesi.
  • Nabızda yavaşlama,
  • Ellerde ve ayaklarda soğukluk,
  • Karın ağrısı,
  • Bulantı, kusma,
  • İshal ya da kabızlık,
Daha fazla öğe...

Tensinor tansiyon ilacı mı?

Yüksek tansiyon tedavisinde kullanılan tensinor adlı ilacın, 100 miligramlık olanlarının 50 miligramlık kutuların içine karıştığının tespit edilmesi üzerine tek tek toplatılacağı duyuruldu.

Tensinor 100 mg nedir?

Bu ilaç etkisini, kalbinizin daha yavaş ve daha az güçle atmasını sağlayarak gösterir. TENSİNOR 100 mg tabletler; beyaz, yuvarlak, bikonveks tabletlerdir.

Nortan ne için kullanılıyor?

Yüksek tansiyon: Olağan doz günde 50-100 mg'dır. Göğüs ağrısı (anjina): Olağan doz, günde bir kez 100 mg veya günde 2 kez 50 mg'dır. Düzensiz kalp atışı (aritmi): Olağan doz, günde 50-100 mg'dır. Kalp krizinin erken tedavisi (miyokardiyal enfarktüs): Olağan doz, günde 50-100 mg'dır.

Nortan ne işe yarar?

NORTAN nedir ve ne için kullanılır? Bu ilaç etkisini, kalbinizin daha yavaş ve daha az güçle atmasını sağlayarak gösterir. NORTAN 100 mg film tabletler; portakal renkli, bikonveks, bir yüzü Nortan, diğer yüzü çentikli film tabletlerdir.

Spironolakton hangi grup ilaç?

Spironolakton hamilelikte iyi çalışılmamıştır ve gebeliğin yüksek tansiyonunu tedavi etmek için kullanılmamalıdır. Aldosteron ve testosteron hormonlarının etkilerini bloke eden ve bazı östrojen benzeri etkileri olan bir steroiddir. Spironolakton, potasyum tutucu diüretikler olarak bilinen bir ilaç sınıfına aittir.

Kalsiyum kanal blokerleri etkileri nelerdir?

Kalsiyum kanal blokerlerinin yan etkileri
  • baş ağrısı,
  • baş dönmesi,
  • yüz kızarması,
  • çarpıntı
  • ayak bileklerinin şişmesidir.

Kalsiyum kanal blokeri ilaçları nelerdir?

Kan damarlarının kasılmasına veya daralmasına neden olan kalsiyum iyonlarını bloke ederek kalbin iş yükünü azaltan vazodilatörlerdir. Günümüzde sık kullanılmaktadır (adalat, norvasc, plendil, lercadip, benipin vb).