Diyagonal çizgi ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Diyagonal çizgi ne anlama gelir?
  2. Diyagonalin ne demek?
  3. Tıpta diagonal nedir?
  4. Çizginin anlamı nedir?
  5. Fotoğrafta diagonal ne demek?
  6. Diagonal ne demek tekstil?
  7. Anadolu Diyagonali ne demek?
  8. Demonstrasyonun ne demek?
  9. Diagonal conjugate ne demek?
  10. Kılavuz çizgi nedir?
  11. Ekmeğin üzerindeki çizginin anlamı nedir?
  12. Fotoğrafta kompozisyon ne demektir?
  13. Diagonal pantolon ne demek?
  14. Köşegen ne demek?

Diyagonal çizgi ne anlama gelir?

Diagonal, genellikle çokgenlerin bir köşesi ile karşı köşesini birleştirmek için çizilen verevine çizgilerdir. Başta matematik ve geometri gibi sayısal alanlarda olmak üzere, otomotiv ve tekstil gibi teknik konularda ve sektörlerde de sıklıkla kullanılır.

Diyagonalin ne demek?

Diyagonal kelimesi Türkçe'de "çapraz" anlamına gelir. Fransızca diagonal "çapraz" sözcüğünden alıntıdır.

Tıpta diagonal nedir?

Kalbin ön yüzünü kanlandırır. Kendisinden çıkan dallar diagonal ve septal dallar olarak adlandırılır. Diagonal ve septal dallar çoğunlukla birden fazladır ve yukarıdan itibaren 1. diagonal, 2. diagonal, 1. septal vb şeklinde isimlendirilir.

Çizginin anlamı nedir?

Çizgi, plastik ve geometrik bir kavram olmakla birlikte görsel anlatım dilinin temeli, başlangıcı ve önemli bir denge unsuru olan temel tasarım öğesidir. Teknik olarak yan yana sıralanmış noktaların oluşturduğu iz ya da sınır olarak tanımlanabilir. Hareket halindeki noktaların oluşturdukları iz anlamı da taşımaktadır.

Fotoğrafta diagonal ne demek?

Diagonal Çizgiler: Çapraz diyebiliriz aslında, dikey ve yatay arasındaki geçişleri sağlarlar, bu sebeple hareketi belirtirler. Daha dinamik fotoğraflar için tercih edilir. Diagonal çizgilerin birbiriyle ahengi, konu içindeki iki kişinin birbirine doğru hareket hissini desteklemiş.

Diagonal ne demek tekstil?

Diyagonal, kalın iplikten büyük örgüler şeklinde dokunmuş olan kumaşa verilen isimdir. Kumaşın atkı ve çözgüsünde kullanılan iplikler farklıysa, daha parlak ve değerli olan iplik kumaş yüzeyine daha çok çıkarılır. Böylece üretilen kıyafetler daha şık bir görünüm oluşturur.

Anadolu Diyagonali ne demek?

Anadolu Diyagonali, Türkiye'nin kuzeydoğusundan (Bayburt-Gümüşhane yakınından) güneybatıya doğru uzanır ve Akdeniz'e doğru iki kola ayrılır: Orta Toros Dağları ve Nur Dağları. İran-Anadolu biyolojik çeşitlilik sıcak noktasının (bu sıcak nokta için, bkz.

Demonstrasyonun ne demek?

Öğretmenin öğrenciler önünde bir kavramı açıkladığı ya da nasıl yaptığını gösterdiği işleme gösteri tekniği denir. Gösteri tekniğinin diğer ismi demonstrasyon tekniğidir.

Diagonal conjugate ne demek?

Symphysis pubis'in alt kenarının iç yüzü ile sakral promontoryum arasındaki mesafe, diagonal kutur.

Kılavuz çizgi nedir?

Kılavuz çizgileri, çalışma sayfasındaki hücreler arasında görünen soluk çizgilerdir.

Ekmeğin üzerindeki çizginin anlamı nedir?

Orhan Gazi bu durumdan çok etkilenir ve bir ferman yayınlayarak 'Bundan sonra bütün Müslüman fırıncılar, Allah'tan başka ilah olmadığına işaret etmek için ekmeğin üzerine bir çizgi çeke' diye buyurur.” Bu fermandan sonra bütün Müslüman fırıncılar ekmeklerin üstüne tek çizgi çekmeye başlar.

Fotoğrafta kompozisyon ne demektir?

Fotoğrafçılıkta kompozisyon ise kadraja giren objeleri göze hoş gelecek şekilde seçme ve düzenlemektir. Göze hoş gelen, görüntülerin düzenlendiği, insan üzerinde etkileyici görüntü ortaya koyma işidir aslında kompozisyon.

Diagonal pantolon ne demek?

Diyagonal dimi ile dokunmuş diyagonal kumaşlar, kalın numaralı iplikten yapılmış olup; dimi 2/2 dokulu pamuklu bir kumaştır. Eşit karakterli bir dimidir. Genelde pantolonluk kumaş olarak kullanılır. Bunun dışında eteklik, ceketlik olarak da kullanılır.

Köşegen ne demek?

Matematik - Canlandırma Geometrik şekillerde komşu olmayan iki köşeyi birleştiren doğru parçalarına köşegen denir. Köşegenler komşu olmayan iki köşeyi, kenarlar ise komşu olan iki köşeyi birleştirir. Üçgenin bütün kenarları birbirine komşu olduğu için köşegeni yoktur.