Tekit etmek ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Tekit etmek ne demek TDK?
  2. Tekit ne demektir?
  3. Tahrif ne demek tir?
  4. Tekit ne demek Osmanlıca?
  5. Maaş haczi yazisi geldiğinde ne yapılır?
  6. Maaş haczine cevap dilekçesi nereye verilir?
  7. Belge tahrif edilmiş ne demek?
  8. Icra yazısına kaç gün içinde cevap verilir?

Tekit etmek ne demek TDK?

Tekid etmek kelimesi; pekitmek, üstelemek ya da yinelemek şeklinde ifade edilmektedir.

Tekit ne demektir?

Belirli süre zarfında cevap alınamaması halinde tekrar yazı yazarak cevap istenmesi .

Tahrif ne demek tir?

Tahrif (Arapça: تحريف "değiştirme, bozma"), Müslümanlar tarafından kullanılan Arapça bir sözcüktür ve Yahudiler ile Hristiyanların, kendi kutsal yazılarını değişiklikleri iddiasına atıfta bulunur.

Tekit ne demek Osmanlıca?

bir mahkemenin bilgi amacıyla yazdığı müzekkereye cevap gelmezse "uyarı" anlamında müzekkerenin tekrarı içerikli resmi yazı. "tekid" olarak bilinen arapça asıllı sözcüğün doğrusu. üsteleme, perçinleme anlamındadır.

Maaş haczi yazisi geldiğinde ne yapılır?

Her durumda da İcra Müdürlüğü'ne cevap verilmesi gerekir. Maaş haczi tebligatı alan işverenin yapması gereken; Maaş haczini tebliğ tarihinden itibaren çalışanına maaş ödemesi yaparken icra müdürlüğünün koyduğu oranda maaşını kesip, kesmiş olduğunuz tutarı icra dosyasına yatırması gerekmektedir.

Maaş haczine cevap dilekçesi nereye verilir?

İşveren şahıs ise işverenin kendisi ya da avukatı, işveren şirket ise şirketi temsile yetkili kişi veya şirket avukatı tarafından maaş haczi cevabı verilebilir. İcra Müdürlüğüne cevap verirken vereceğiniz cevap yazısını en az 2 nüsha olarak düzenleyiniz ve bir nüshasına icra müdürü tarafından görüldü alarak saklayınız.

Belge tahrif edilmiş ne demek?

Tahrif (Arapça: تحريف "değiştirme, bozma"), Müslümanlar tarafından kullanılan Arapça bir sözcüktür ve Yahudiler ile Hristiyanların, kendi kutsal yazılarını değişiklikleri iddiasına atıfta bulunur.

Icra yazısına kaç gün içinde cevap verilir?

Sonraki aşama ise; şirketinize veya şahsınıza icra müdürlüğü tarafından yanınızda çalışan biri hakkında maaş haczi yazısı geldiğinde bu yazıya 7 gün içerisinde cevap vermek zorundasınız. Zira cevap verilmemesi hali İcra ve İflas Kanunu 357. Maddesi gereğince suç sayılmaktadır.