Ihata ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Ihata ne demek TDK?
  2. Ihata duvarı ne demek TDK?
  3. Ihata eden ne demek?
  4. Medresenin anlamı ne demek TDK?
  5. Zapt etmek ne anlama gelir?
  6. Zapt ne demek cümle?
  7. Zaptederdi nasıl yazılır?
  8. Zapt u rapt ne demek?
  9. Teatral ne demek?
  10. Zaptetmek nasil yazilir TDK?
  11. Zapt etmek ayrı mı?
  12. Fark etmeden nasıl yazılır TDK?
  13. Farketmez ayrı mı?

Ihata ne demek TDK?

1) çevirmek, çevrelemek, kuşatmak, sarmak: “Dıştan uzatılmış bir merdivenle binanın üst kısmını ihata eden bir balkona çıkılıyor.” -H. S. Tanrıöver. 2) mec. kavramak, anlamak.

Ihata duvarı ne demek TDK?

İhatanın kelime anlamı “kuşatma, kavrayış”tır. İhata duvarı ise taşıyıcı olmamakla birlikte bir yeri kuşatmak için yapılan bahçe duvarıdır.

Ihata eden ne demek?

1. Bir şeyin etrâfını çevirme, çevreleme, kuşatma, sarma: Yâri uryan havzda görsem gözüm giryân olur / Hâle kim mâhı ihâta eyleye bârân olur (Zâtî).

Medresenin anlamı ne demek TDK?

İslam ülkelerinde, görenekçi yöntemlerle yürütülen öğretim kurumu.

Zapt etmek ne anlama gelir?

1) zorla almak: “Bizans'ta Sırp memleketlerini zapt ettilerse de bir müddet sonra bazı kısımlara geniş otonomiler verdiler.” -F. R. Atay. 2) tutmak: “Neveser bir sevinç çığlığını zor zapt etmişti.” -A.

Zapt ne demek cümle?

Zapt etmek deyiminin anlamı ve açıklaması "Hava alanı güvelik görevlilerince zapt edildi." 2. Tutmak. "Bu köpeği zapt etmek gerçekten zor." 3. Bir şeyi güç kullanarak önlemek.

Zaptederdi nasıl yazılır?

Çünkü zaptederdi değil, zapt ederdi olarak yazılır. Yani bitişik değil ayrı. 4. paragrafı yanlış sansanız o doğru. Çünkü o kelime cümleye konulduğunda, ki çıkarıldığına anlamı değişmiyorsa bitişik yazılır.

Zapt u rapt ne demek?

zapturapt ne demek? Bir hayvanı yakalama, ele geçirme veya tutma. Sıkı düzen. Bail-up.

Teatral ne demek?

1) Teatral olan şey, tiyatroya ait olan, tiyatroyla bağlantılı olan kavramdır. (pozitif anlamda) Yani ilk olarak teatrallik dediğimizde tiyatro benzerliği düşünmemiz gerekir. 2) Teatral olan şey, yapmacıklığı ya da doğal olmayan abartılı davranışı betimleyen bir anlamda kullanılır.

Zaptetmek nasil yazilir TDK?

Zorla almak, tutmak, bir şeyi güç kullanarak önlemek, yazıya geçirmek, hatırında tutmak, anlamak, kavramak, bütünüyle öğrenmek anlamına gelir. Bu kelime genellikle zaptetmek şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı zapt etmek şeklinde olmalıdır.

Zapt etmek ayrı mı?

Zapt etmek mi?” yoksa “Zaptetmek mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Zaptetmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Zapt etmek şeklinde olmalıdır.

Fark etmeden nasıl yazılır TDK?

TDK'YA GÖRE FARKETMEK BİTİŞİK Mİ, AYRI YAZILIR? Türk Dil Kurumu (TDK), kelimenin doğru yazılışını resmi sitesinde paylaştı. Sıkça kullandığımız bu sözcük "fark etmek" şeklinde yazılmalıdır. Buna göre kelime ayrı yazılmaktadır.

Farketmez ayrı mı?

Hangi Sözcük Nasıl Yazılır? Bitişik mi yazılır ayrı ? ... Bu kelime genellikle Farketmez şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Fark etmez şeklinde olmalıdır.