1 1000 ölçekli harita nedir?

İçindekiler:

  1. 1 1000 ölçekli harita nedir?
  2. 1 1000 ve 1 5000 ne demek?
  3. 3 kat imarlı ne demek?
  4. Gelişme konut alanları ne demek?
  5. Inkişaf alanı ne demek?
  6. Toplu konut alanı ne demek?
  7. Meskun konut alanları ne demek?
  8. Iskan alanları ne demek?
  9. Meskun ne anlama gelir?
  10. Belediye mücavir alanı ne demek?

1 1000 ölçekli harita nedir?

1/1000 ölçekli imar planı ise, onaylı halihazır haritalar üzerinde varsa kadastral durumu işlenmiş olan ve nazım imar planına uygun olarak hazırlanan ve çeşitli bölgelerin yapı adalarını düzenini, yoğunluğunu ve uygulama etaplarını, esaslarını ve diğer tüm bilgileri detayları ile gösteren plana denir.

1 1000 ve 1 5000 ne demek?

1/1000 ölçekli uygulama imar planına bir ön hazırlık olarak yapılan plan 1/5000 ölçekli nazım imar planıdır. ... Nazım imar planı ilgili belediye tarafından düzenlenir ve belediye meclisi tarafından onaylanarak yürürlüğe girer. Belde Belediyelerinin nazım imar planı yapma yetkisi bulunmamaktadır.

3 kat imarlı ne demek?

Eğer imarda KAT ADETİ 3 yazıyorsa bu sizin 3 kat yapabileceğinizi gösterir yani 3 kat toplamı 600 m2 olmalıdır. Bu da her katın 200 m2 olabileceğini gösterir.

Gelişme konut alanları ne demek?

gelişme konut alanı Haberi İnkişaf alanı olarak da bilinen gelişme alanı, varsa üst ölçek plan kararlarına uygun olarak, imar planında kentin gelişmesine ayrılmış olan alan olarak tanımlanıyor. Gelişme alanlarına ilişkin yasal esaslar Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği kapsamında şu şekilde açıklanıyor.

Inkişaf alanı ne demek?

İnkişaf alanı, varsa üst ölçek plan kararlarına uygun olarak imar planında kentin gelişmesine ayrılmış olan alan olarak tanımlanır.

Toplu konut alanı ne demek?

Toplu konut, planlaması yapılan bir yerleşim bölgesinde vatandaşa devletin açtığı kredi yardımları ve katkılarıyla oluşturulan yapılar bütününe deniyor. Kanunda yer alan hükümlere göre Toplu Konut Bölgesi Uygunluk Belgesine sahip alanlar toplu konut bölgesi niteliğine sahip oluyor. ...

Meskun konut alanları ne demek?

Meskun alan, yerleşik alan anlamına gelmektedir. İmar planı ile belirlenmiş ve iskan edilmiş alanlara meskun alan denir. Varsa üst ölçek plan kararlarına uygun olarak yapılır.

Iskan alanları ne demek?

İskan sahası, yerleşme alanı olarak tanımlanıyor. Yerleşme alanı ise, imar sının içindeki yerleşik alanla gelişme alanlarının tümünü kapsayan alan olarak ifade ediliyor.

Meskun ne anlama gelir?

1. İçinde oturulan, ikāmet edilen (ev vb.). 2. Yerleşilip yurt edinilmiş, ahâlisi olan (yer): Bu akşam kırlarda kaldım âvâre / Perîlerle her yer meskûndur sandım (Rızâ Tevfik'ten).

Belediye mücavir alanı ne demek?

Mücavir alan; imar mevzuatı bakımından belediyelerin kontrol ve mesuliyeti altına verilmiş alanlardır.