Tersine Kaynaştırma eğitimi nedir?

İçindekiler:

  1. Tersine Kaynaştırma eğitimi nedir?
  2. Bir sınıfta kaç kaynaştırma öğrencisi olabilir Yönetmelik?
  3. Seçmeli derslerde BEP hazırlanır mı?
  4. Kaynaştırma öğrencileri sınıfta bırakılır mı?

Tersine Kaynaştırma eğitimi nedir?

Schoger'e (2006) göre tersine kaynaştırma genel eğitim sınıfına devam eden birkaç öğrencinin yetersizliği olan öğrencilerle sosyal etkileşim kurmak amacıyla kısa zaman aralıklarıyla özel eğitim sınıflarına getirilmesidir.

Bir sınıfta kaç kaynaştırma öğrencisi olabilir Yönetmelik?

ğ) Kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden bireylerin bulunduğu sınıflarda sınıf mevcutları; okul öncesi eğitim kurumlarında özel eğitime ihtiyacı olan iki bireyin bulunduğu sınıflarda 10, bir bireyin bulunduğu sınıflarda 20 öğrenciyi geçmeyecek şekilde düzenlenir.

Seçmeli derslerde BEP hazırlanır mı?

her dersten bep oluşturulmaz eğer çocuk normal seviyede ilerleyebiliyor ve farklı bi çalışmaya ihtiyaç duymuyorsa o derslerden hazırlanmasına gerek yok.bir de ramdan gelen raporda belirtilen kazanımlar var.onları da dikkate aldığınızda ana hatlar belirlenmiş oluyor.

Kaynaştırma öğrencileri sınıfta bırakılır mı?

Kaynaştırma yolu ile eğitimlerine devam eden özel eğitim gerektiren öğrencilere, başarısızlıklarından dolayı sınıf tekrarı yaptırılmaz. Bu öğrenciler için okulun BEP Geliştirme Birimi tarafından Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı hazırlanır. Bu öğrenciler, planında yer alan amaçlara göre değerlendirilir.