Her yerde nasıl yazılır TDK?

İçindekiler:

  1. Her yerde nasıl yazılır TDK?
  2. Her yer nasıl yazılı?
  3. Heryer heryerde nasıl yazılır?
  4. Yol Açtı nasıl yazılır?
  5. Hava küre nasıl yazılır?
  6. Milletlerarası nasıl yazılır TDK?
  7. Ön ayak olmak nasıl yazılır?
  8. Git gel nasıl yazılır?

Her yerde nasıl yazılır TDK?

Her yer kavramı Türkçede yaygın olarak kullanılan bir sözcük öbeğidir. Bu kelimenin TDK kaynaklarında gösterilen yazımı ise “her yer” olarak belirtilmektedir. - Annesi kaybolduktan sonra her yerde onu aramışlar. - Hava güzel olduğuna göre her yerde yürüyüş yapabiliriz.

Her yer nasıl yazılı?

TDK ve Dil Derneği'ne göre Türkçede "Her yer" tamlaması ayrı yazılır. İngilizcede "everywhere"in birleşik yazılması bu konuda kafa karıştırmaktadır ama Türkçede tıpkı "her şey" ve "her gün" gibi "her yer" de ayrı yazılmaktadır. Karş.

Heryer heryerde nasıl yazılır?

HER YER NASIL YAZILIR? Bu kelimenin her yer mi, heryer mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı her yer şeklinde olmalıdır. Yani ayrı yazılmalıdır.

Yol Açtı nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle yolaçmak şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı yol açmak şeklinde olmalıdır.

Hava küre nasıl yazılır?

hava küre, 9 karakter ile yazılır. Ayrıca, h harfi ile başlar, e harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'h', 'a', 'v', 'a', ' ', 'k', 'ü', 'r', 'e', şeklindedir.

Milletlerarası nasıl yazılır TDK?

MİLLETLERARASI NASIL YAZILIR? Bu kelimenin milletlerarası mı, milletler arası mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı milletlerarası şeklinde olmalıdır. Yani birleşik yazılmalıdır.

Ön ayak olmak nasıl yazılır?

Diğerlerine örnek olmak üzere bir işe ilk önce başlamak` anlamındaki önayak olmak deyiminde geçer anlamına gelir. Bu kelime genellikle ön ayak şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı önayak şeklinde olmalıdır.

Git gel nasıl yazılır?

Bu kelimenin doğru kullanımı gelgit şeklinde olmalıdır. Yani birleşik yazılmalıdır.