Bosna Hersek'te kaç üniversite var?

İçindekiler:

  1. Bosna Hersek'te kaç üniversite var?
  2. Saraybosna Üni nerede?
  3. Boşnak nerede?
  4. Boşnak ırkı nereden gelir?

Bosna Hersek'te kaç üniversite var?

Ülkemizden çok daha küçük olan Bosna Hersek'te , yine de son derece kaliteli bir üniversite eğitimi verilmektedir. Bosna Hersek 'in genelinde bulunan üniversiteler an itibariyle 6 tanedir. Bu üniversitelerde almak isteyeceğiniz eğitimler sözel ve sayısal eğitimler olarak farklılık gösterebilmektedir.

Saraybosna Üni nerede?

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS), Bosna-Hersek'in başkenti olan tarihi Saraybosna'da kurulmuştur. 2004-2005 akademik yılında yabancı dil okulunda İngilizce hazırlık sınıfı ile eğitim-öğretime başlayan üniversite, 2005-2006 akademik yılında da çeşitli programlarda lisans öğretimine başlamıştır.

Boşnak nerede?

Bošnjaci), Güney Slav halkı. Çoğunluğu Bosna-Hersek ile Sırbistan'da yaşar. Ayrıca Hırvatistan, Karadağ, Slovenya, Kosova, Kuzey Makedonya ve Türkiye'de mühim sayıda Boşnak yaşamaktadır.

Boşnak ırkı nereden gelir?

Bošnjaci), Güney Slav halkı. Çoğunluğu Bosna-Hersek ile Sırbistan'da yaşar. ... Boşnaklar, yüzyıllarca dine dayalı bir kimlik tanımı içinde yer almışlar, Bosna-Hersek ve Sancak'ta yaşayan Ortodoks veya Katolik Güney Slavları ise Sırp veya Hırvat milletlerinin bu bölgelerdeki uzantıları kabul edilmiştir.