Yüksek lisans başvuruları 2021 ne zaman?

İçindekiler:

  1. Yüksek lisans başvuruları 2021 ne zaman?
  2. Tezsiz Yuksek Lisans dondurulur mu?
  3. Tezsiz yüksek lisans dönemde kaç ders alınır?
  4. Yüksek lisans kaydı dondurulabilir mi?
  5. Tezli yüksek lisans dondurulur mu?
  6. Yüksek lisans ilk dönemde kaç ders alınır?
  7. Kayıt dondurma azami süreden sayılır mı?
  8. Yüksek lisans kaydı dondurulur mu?
  9. Kayıt dondurma azami süreden sayılır mi?

Yüksek lisans başvuruları 2021 ne zaman?

Tezli Yüksek Lisans / Doktora Programlara Başvuruları 02.08.2021 tarihi saat 10:00 itibariyle başlayacak olup 15.08.2021 tarihi saat 17:00 'de sona erecektir.

Tezsiz Yuksek Lisans dondurulur mu?

Tezli yüksek lisans öğrencileri program süresince en fazla 2 dönem, tezsiz yüksek lisans öğrencileri ise program süresince en fazla 1 dönem kayıt dondurma işlemini gerçekleştirebilir. ... Bu şekilde izinli geçirilen süreler ilgili programın azami öğrenim süresinden sayılmaz.

Tezsiz yüksek lisans dönemde kaç ders alınır?

Bir dönemde en az ve en fazla kaç ders alabilirim? · Tezsiz Yüksek Lisans Programında toplam 10 ders + Dönem Projesi almanız gerekir. Bir yarıyıl içerisinde ise en az 3 en fazla 7 ders + Dönem Projesi (ikinci yarıyılda danışmanınıza ait olan) alabilirsiniz.

Yüksek lisans kaydı dondurulabilir mi?

Eğitim süreleri boyunca yüksek lisans öğrencileri en çok iki yarıyıl, doktora programı öğrencileri en çok dört yarıyıl kayıt dondurabilir.

Tezli yüksek lisans dondurulur mu?

(3) Azami kayıt dondurma süresi; bilimsel hazırlık programı ve tezsiz yüksek lisansta bir yarıyıl, tezli yüksek lisansta iki yarıyıl, doktora/sanatta yeterlikte dört yarıyıl, askerlik, tutukluluk ve mahkûmiyet durumlarında ise bu hallerin süresi kadardır.

Yüksek lisans ilk dönemde kaç ders alınır?

Tezli yüksek lisans programı bir eğitim-öğretim döneminde 60 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla seminer dersi dâhil en az dokuz ders ve tez çalışması olmak üzere toplam 120 AKTS kredisinden oluşur.

Kayıt dondurma azami süreden sayılır mı?

Öğrenci kayıt dondurduğu yarıyılda/yılda öğrenimine devam edemez ve sınavlara, tek ders sınavı hariç, giremez. (4) Kayıt donduran öğrencinin azami öğrenim süresi, kayıt dondurma süresi azami öğrenim süresinden sayılmaz.

Yüksek lisans kaydı dondurulur mu?

Kayıt dondurma dilekçeleri YÖK mevzuatı ve kararları doğrultusunda öğrencilerimizin durumlarına göre değerlendirilerek Enstitü Yönetim Kurulu tarafından nihai karar verilecektir. Eğitim süreleri boyunca yüksek lisans öğrencileri en çok iki yarıyıl, doktora programı öğrencileri en çok dört yarıyıl kayıt dondurabilir.

Kayıt dondurma azami süreden sayılır mi?

Öğrenci kayıt dondurduğu yarıyılda/yılda öğrenimine devam edemez ve sınavlara, tek ders sınavı hariç, giremez. (4) Kayıt donduran öğrencinin azami öğrenim süresi, kayıt dondurma süresi azami öğrenim süresinden sayılmaz.