Sinir iltihabı nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Sinir iltihabı nasıl anlaşılır?
  2. Denge sinir iltihabı nedir?
  3. Denge sinir iltihabı neden olur?
  4. Damar iltihabı nedir?

Sinir iltihabı nasıl anlaşılır?

İlk belirtileri uyuşukluk, güçsüzlük ya da ağrıdır. Motor sinirlerinde tahribat olduğunda, kol ya da bacaklarda güçsüzlük meydana gelir. Koşarken ya da yürürken zorlanma, ağır hareketler, çabuk yorulma ve kas krampları vardır.

Denge sinir iltihabı nedir?

Vestibüler nörit iç kulaktaki denge organından beyine sinyal taşıyan denge sinirinin iltihaplanması sonucunda şiddetli baş dönmesi (vertigo), dengesizlik, bulantı ve kusma belirtileri veren bir durumdur. Vestibüler nörite sinir dokusunu iltihaplandırma yeteneği olan virüslerin neden olduğu düşünülmektedir.

Denge sinir iltihabı neden olur?

Yapılan çalışmalarda hastalığın nedeni tam olarak aydınlatılmamıştır ve nedenin enflamasyon ya da enfeksiyon olabileceği kesin olmamakla birlikte, en önemli etken viral enfeksiyonlardır. Hastaların yarısında yakın dönemde geçirilmiş üst solunum yolu enfeksiyonu bildirilmektedir.

Damar iltihabı nedir?

Tıp literatüründe angiitis ya da arteritis olarak da bilinen vaskülit, kan damarı duvarlarının iltihaplanması nedeniyle oluşan bir hastalıktır. Kişinin bağışıklık sisteminin, vücuttaki kan damarlarına sebepsiz saldırması sonucuyla ortaya çıkar.