Mali müşavirlik bürosu ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Mali müşavirlik bürosu ne iş yapar?
  2. Serbest muhasebeci Mali Müşavirler ne iş yapar?
  3. Serbest muhasebeci mali müşavir nasıl olunur?
  4. Mali Müşavir irtibat bürosu açabilir mi?
  5. Muhasebe bürosu ne kadar kazanır?
  6. Serbest muhasebeci unvanı kalkti mı?
  7. Serbest meslek mensubu şube açabilir mi?
  8. SMMM ne kadar kazanır 2020?
  9. Serbest muhasebeci ne zaman kaldırıldı?

Mali müşavirlik bürosu ne iş yapar?

Mali müşavir, gerçek ya da tüzel kişilerin ve kurumların hesap bilgilerini düzenler, analiz eder, varlık, borç ve sermaye hesabı girişlerini yapar.

Serbest muhasebeci Mali Müşavirler ne iş yapar?

Serbest muhasebeci mali müşavir (SMMM), şirket finansal bilgilerini analiz etmek, hizmet verdiği kurumun vergi vb. yasal yükümlülüklerini takip etmek ve finansal faaliyetlerinin kaydını tutmakla sorumludur.

Serbest muhasebeci mali müşavir nasıl olunur?

Mali müşavir olmak için üniversitelerin hukuk, siyasal bilimler, iktisat, maliye, muhasebe, işletme, bankacılık ve kamu yönetimi gibi bölümlerinde okumak gerekir. Mesleki yeterlilik sınavından sonra üç sene staj eğitimi görülmelidir. Eğitim ve staj sürecinin ardından mesleğe girilebilir.

Mali Müşavir irtibat bürosu açabilir mi?

"MADDE 14 – Her meslek mensubu meslekî faaliyetine başlamadan önce bağlı olduğu oda bilgisinde iş yeri açmak zorundadır. ... Meslek mensuplarının Türk Ticaret Kanununa göre bir meslek şirketi kurmaları hâlinde, şirket, kayıtlı olduğu odanın bulunduğu ilin sınırları içinde şube ve irtibat bürosu açamaz.

Muhasebe bürosu ne kadar kazanır?

Finansal denetim kuruluşlarında veya şirket bünyesinde çalışan mali müşavirler maaş karşılığı çalışmakta olup dışarıdan herhangi bir doğrudan gelir elde edememektedir. Tecrübesine, kuruluşun maaş politikasına ve şirketin finansal büyüklüğüne göre 4 bin TL ile 15.000 TL arasında geniş bir maaş aralığı mevcuttur.

Serbest muhasebeci unvanı kalkti mı?

Serbest Muhasebeci unvanı her ne kadar yükümlüler arasına dâhil edilmiş olsa da 26.07.2008 tarih ve 26948 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 5786 sayılı Kanun ile “serbest muhasebeci”lik unvanı kaldırılmıştır.

Serbest meslek mensubu şube açabilir mi?

Buna göre, avukatlık mesleğinin serbest meslek faaliyeti olması ve bu mesleğin mesleki bilgiye ve ihtisasa dayanması ve şahsi sorumluluk altında kendi nam ve hesabına yürütülmesi gerektiğinden, serbest meslek erbabının işyerine ilave olarak şube açması mümkün bulunmamaktadır.

SMMM ne kadar kazanır 2020?

Mali müşavir maaşları 2020 yılında ortalama 4-5 bin TL civarındadır. Ancak çevresi geniş olmayan, işleri yeterince iyi olmayan kişilerin ayda 2-3 bin TL aralığında kazandığı da görülmektedir.

Serbest muhasebeci ne zaman kaldırıldı?

Serbest Muhasebeci unvanı her ne kadar yükümlüler arasına dâhil edilmiş olsa da 26.07.2008 tarih ve 26948 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 5786 sayılı Kanun ile “serbest muhasebeci”lik unvanı kaldırılmıştır.