Makaleler en az kaç sayfa olur?

İçindekiler:

  1. Makaleler en az kaç sayfa olur?
  2. Makalede sayfa sayısı nereye yazılır?
  3. Makalede sayfa düzeni nasıl olmalıdır?
  4. Makale Özeti kaç kelime olmalı?
  5. Bir makale ne kadar uzun olmalı?
  6. Makale en az kaç kelimeden oluşur?
  7. Makalede Ad Soyad nereye yazılır?
  8. Paragraf başında kaç boşluk bırakılır?
  9. Ödevlerde sayfa düzeni nasıl olmalı?
  10. Paragraf boşluğu kaç cm?
  11. Makalenin özet kısmında neler olmalı?
  12. Makalenin özet kısmında alıntı yapılır mı?
  13. Birden çok yazarlı makale Kaynakçası nasıl yazılır?
  14. Ödev tesliminde isim nereye yazılır?
  15. Paragrafa başlarken satır başı yapılır mı?
  16. TAB tuşu kaç cm boşluk bırakır?

Makaleler en az kaç sayfa olur?

Makale Özeti Kaç Kelime Olmalı? Akademik makale özeti, genel olarak 300 kelimeden oluşmaktadır. Özet bölümü olabilecek en az kelime ile en önemli bilgileri ifade etme becerisi olarak düşünülmelidir.

Makalede sayfa sayısı nereye yazılır?

Makale 10 sayfayı geçmemeli, sayfa numaraları sayfanın altında ve ortasında yer almalıdır. Microsoft Word 98 veya daha üst sürümlerinde yazılmalıdır. Makale Başlığı: Başlık satıra ortalanmış olarak büyük harflerle 14 punto Arial bold olarak yazılmalıdır.

Makalede sayfa düzeni nasıl olmalıdır?

Kağıt türü olarak A4 seçilmelidir. Bölümlere ait sayfa düzeni (boşlukları); "üst: 2 cm", "alt: 2 cm", "sağ: 1,5 cm", "sol: 2 cm", "girinti sol: 0 cm", "girinti sağ: 0 cm", "özel: yok" olarak ayarlanmalıdır. Özet, Giriş, Şekiller, Tablolar, Kaynakça ve Notlar toplamda 35 sayfayı geçmemelidir.

Makale Özeti kaç kelime olmalı?

Kısa Özetler genelde 100-500 kelimeli olup, ortalama 250 kelimelidir. 116 Kısa Özet yazılırken her kelime dikkatlice incelenmeli, örneğin 100 ke- lime ile anlatılabiliyorsa 200 kelime kullanılmamalıdır.

Bir makale ne kadar uzun olmalı?

Makale uzunluğu asgari 7 500 kelime, tercihen 70 000 vuruş (boşluklar dâhil) - sayfa başına yaklaşık 3 450 karakter, 20 sayfa - civarında olmalıdır. Makaleler Microsoft Word programı kullanılarak Times New Roman karakterinde, 1 satır aralıklı olarak ve kenara dayalı şekilde yazılmalıdır.

Makale en az kaç kelimeden oluşur?

Makaleler, IBM uyumlu bilgisayar ve Microsoft Word yazılım programı kullanılarak 30 sayfayı geçmeyecek şekilde yazılmalıdır. Makaleler en az beş bin kelimeden oluşmalıdır.

Makalede Ad Soyad nereye yazılır?

Yazar Ad(ları) ve Adres(leri) Yazı başlığının sağ altında olmalı, soyadın tamamı büyük harflerle yazılmalı, yazarın unvanı, kurumu ve elektronik posta adresi dipnotta belirtilmelidir.

Paragraf başında kaç boşluk bırakılır?

Paragraflardan önce ve sonra 6 punto boşluk bırakılır. Paragraflar arasına boş satır konmaz. Birinci derece başlıklardan önce 71 punto, sonra 18 punto boşluk bırakılır. Đkinci derece başlıklardan önce 18 punto, sonra 12 punto, üçüncü ve dördüncü derece başlıklardan önce ise 12 punto, sonra 6 punto boşluk bırakılır.

Ödevlerde sayfa düzeni nasıl olmalı?

Sayfa Düzeni Metnin yazımında sayfaların ön yüzünün kullanılması tercih edilmektedir. Sayfa yapısı ayarlarında kenar boşlukları; sol kenarından 2,5 cm, sağ kenardan 2,5 cm, üst kenardan 2,5 cm ve alt kenardan 2,5 cm boşluk bırakılmalı, cilt payı 0 (sıfır) cm olarak bırakılmalıdır.

Paragraf boşluğu kaç cm?

Üstten: 5,8 cm, Alttan: 5,8 cm, Sağdan: 4,5 cm, Soldan: 4,5 cm boşluk bırakılmalıdır. Satır arası 3 nk olmalıdır. Paragraf araları 6 nk, paragraf girintisi 0,8 cm olmalıdır.

Makalenin özet kısmında neler olmalı?

Özet yazarken makale yazdığınız alanda araştırma yapan, makalenizin muhtemel okuyucularını dikkate alın. Özet okuyucuların dikkatini çekecek, merak uyandıracak ve makalenizin okunması ile sonuçlanacak nitelikte olmalıdır. Bunun için özet yazarken alandaki araştırmacıların ilgi alanlarını göz önünde bulundurmak gerekir.

Makalenin özet kısmında alıntı yapılır mı?

Özet neleri içermemeli Özet herhangi bir tanım, tanımlayıcı bilgi, tablo, şekil, alıntı ve uzun anlatımlar içermemelidir.

Birden çok yazarlı makale Kaynakçası nasıl yazılır?

İkiden Fazla Yazarlı Kaynak: Metin içinde ikiden fazla yazarlı kaynaklara yapılan göndermede sadece ilk yazarın soyadı verilir; diğerleri için “vd.” ifadesi ile parantez içinde yıl ve sayfa numarası belirtilir. (Akalın vd., 2012: 33). Yazarı Olmayan Kaynak: (Eserin Adı -uzun ise ilk iki kelimesi-, Yıl: s. No).

Ödev tesliminde isim nereye yazılır?

İlk sayfanın sol üst köşesinde yazarın adı ve soyadı, ödevin teslim edileceği öğretim üyesinin kısa unvanı ve soyadı, dersin kodu ve teslim edildiği günün tarihi alt alta tek aralıklı olarak yazılmalıdır.

Paragrafa başlarken satır başı yapılır mı?

Yeni bir paragrafa başlamadan önce her zaman satır girintisi ile başla. ... Eğer bir konuşma metni yazıyorsan, her bir kişi konuştuğunda yeni bir paragrafa başla.

TAB tuşu kaç cm boşluk bırakır?

İlk satırın başında 1.25 cm (bir tab) boşluk (öz ve abstract hariç), aralık sekmesinde önce 6 nk ve sonra 0 nk tanımlanmalıdır. Satır aralığı için bir buçuk aralık seçilmelidir.