Ehliyet için fotoğraf ne zaman çekilmiş olmalı?

İçindekiler:

  1. Ehliyet için fotoğraf ne zaman çekilmiş olmalı?
  2. Ehliyet fotoğrafı gözlüklü olur mü?
  3. Yeni ehliyet için fotoğraf sakallı olur mu?
  4. Görme bozukluğu olan ehliyet alabilir mi?

Ehliyet için fotoğraf ne zaman çekilmiş olmalı?

Ehliyet için biyometrik fotoğraf ölçüsü beyaz bir arka planda 50 mm X 60 mm boyutlarında olmalıdır. Arka planda desen kesinlikle olmamalıdır. Fotoğrafın gerçeği yansıtması amacıyla son 6 ay içerisinde çekilmiş olması gerekmektedir. Işık ve gölgelendirme biyometrik fotoğraflarda çok önemlidir.

Ehliyet fotoğrafı gözlüklü olur mü?

6- Yüz, fotoğraf üzerinde ortalanmış olarak saç modeliyle birlikte tamamen görünür olmalıdır. 7- Fotoğrafta leke ve bükülmeler olmamalıdır. ... Fotoğrafta "kırmızı-göz” bulunmamalıdır. 11-Gözler net bir şekilde görünmeli, gözlük camı üzerinde yansımalar bulunmamalı, renkli cam veya güneş gözlüğü kullanılmamalıdır.

Yeni ehliyet için fotoğraf sakallı olur mu?

Bu fotoğraf, kişinin yüz biyometrisinin tespit edilmesi amacıyla oluşturulan bir standart olduğundan, yüz biyometrisini değiştirmeyen sakal, bıyık veya favori, bu fotoğrafta sorun oluşturmamaktadır.

Görme bozukluğu olan ehliyet alabilir mi?

1) Her iki gözde görme gücü toplamları 10 / 20 den daha az olan ve her iki gözün görme derecesi ayrı ayrı en az 0.5 olmayan (sağ göz 0.5 ve sol göz 0.5) sürücü belgesi alamaz. (3) Görme Düzeltmesi; a) Gözlükle düzeltme kabul edilir. Ancak araç kullanırken sürücü gözlüğünü takmak zorundadır.