Glokom için hangi damla kullanılır?

İçindekiler:

  1. Glokom için hangi damla kullanılır?
  2. Xalatan göz damlası ne işe yarar?
  3. Göz tansiyonu için ne yapılır?
  4. Alphagan göz damlası ne işe yarar?

Glokom için hangi damla kullanılır?

Beta-blokerler. Çeşitli glokom göz damlalarında kullanılan beta-blokerler, bir zamanlar glokom tedavisinde ilk tercih edilen ilaçlardı. Bu ilaçlar gözdeki sıvı (su) üretimini azaltarak çalışır ve şu anda çoğunlukla prostaglandinlere yardımcı olarak veya prostaglandinlerle birlikte reçete edilmektedir.

Xalatan göz damlası ne işe yarar?

XALATAN, glokomun bir çeşidi olan açık açılı glokomun ve gözdeki yüksek tansiyonun (oküler hipertansiyon) tedavisi için kullanılır. Bu koşullar, göz içi basıncının artmasından dolayı görme yeteneğinizi etkiler. XALATAN, tüm yaş grubundaki çocuklarda ve bebeklerde artmış göz içi basıncı ve glokom tedavisinde kullanılır.

Göz tansiyonu için ne yapılır?

Glokom göz içi basıncını düşüren göz damlaları ile tedavi edilmektedir. Cerrahi seçenek veya lazer girişimi de göz içi basıncını düşürmek için başvurulan bir diğer seçenektir. Bazı hastalarda birden fazla cerrahi girişim de gerekebilir.

Alphagan göz damlası ne işe yarar?

ALPHAGAN P, bir antiglokom preparatıdır. Etkin maddesi brimonidindir ve alfa adrenerjik reseptör antagonisti denilen bir ilaç grubuna dahildir. Bazen ALPHAGAN P ile gözde alerji (gözde şişkinlik, kaşıntı, kızarıklık) görülebilir, alerji gözlenirse ALPHAGAN® P tedavisini kesiniz.