Kürtçe'de piroz ne demek?

İçindekiler:

  1. Kürtçe'de piroz ne demek?
  2. Cejna we ne demek?
  3. Cejna we u Malbata we piroz be ne demek?
  4. Mamosta ne demek?
  5. CEJN ne demek?
  6. Newroz Kürtler için ne anlama geliyor?
  7. Cejna Qurbanê lı we pîroz be ne demek?
  8. Newroz Kürtler için neden önemli?
  9. Kurban Bayramı Kürtçe ne demek?

Kürtçe'de piroz ne demek?

İşte "piroz be" ifadesinin anlamı... PAYLAŞ: Kürtçe Pîroz kelimesi Türkçe kutlu, kutsal anlamına gelirken, Kürtçe Pîroz be ifadesi ise Türkçe kutlu olsun anlamına gelmektedir.

Cejna we ne demek?

Bayramlarda ve önemli günlerde kullanılan Kürtçe "cejna" ifadesinin Türkçe çevirisi nedir? ... Kürtçe Cejn kelimesi Türkçe bayram, şenlik, şölen anlamına gelmektedir. Cejna te piroz be ifadesinin Türkçe çevirisi ise "Bayramın kutlu olsun" şeklindedir.

Cejna we u Malbata we piroz be ne demek?

CEJNA WE Û MALBATA WE PÎROZ BE!! Ülkemizde yaşanan acıların son bulması, hukuksuzluklarin sona ermesi, emek sömürüsünün olmaması ve ihraç olan arkadaslarimizin en kisa surede gorevlerine iade edilmeleri dileğiyle tüm emekçilerin bayramı kutlu olsun.

Mamosta ne demek?

kürtçe'de öğretmen anlamına gelen kelime. ...

CEJN ne demek?

Cejn ismi bayram anlamına gelmektedir.

Newroz Kürtler için ne anlama geliyor?

Kürt yazar Musa Anter'e göre Nevruz aslında Kürtlerde ilk başlarda 31 Ağustos'ta kutlanıyordu ancak daha sonra Arap Takviminin kabul edilmesiyle bu kutlamalar Mart ayına kaymıştır. "Nevruz kutlu olsun" Kürt dillerinde şöyle söylenir: Kurmanci: Newroz pîroz be!, Zazaca: Newroz pîroz bo, ve Sorani: Newroztan pîroz bêt.

Cejna Qurbanê lı we pîroz be ne demek?

Cejna Qurbanê lı we pîroz be. -Kurban bayramınız kutlu olsun.

Newroz Kürtler için neden önemli?

Kürtlerde, Nevruz bayramının Kürt ve İran mitolojisindeki Demirci Kawa Efsanesi'ne dayandığına inanılır. Anadolu ve Orta Asya Türk halklarında da Göktürklerin Ergenekon'dan çıkışı anlamıyla ve baharın gelişi olarak kutlanır.

Kurban Bayramı Kürtçe ne demek?

"Cejna Qurbanê lı hemu Müsülmanan pîroz be." = Tüm müslümanların kurban bayramı kutlu olsun. "Cejna Qurbanê lı hemu Müsülmanan bımbarek be." = Kurban bayramın tüm Müslümanlara mübarek olsun.