Mercanköşk otu nerelerde kullanılır?

İçindekiler:

  1. Mercanköşk otu nerelerde kullanılır?
  2. Mercanköşk nedir ve faydaları?
  3. Mercanköşk nasıl kullanılmalıdır?
  4. Kekik çayı nasıl yapılır?
  5. Kuru kekik çayı nasıl hazırlanır?

Mercanköşk otu nerelerde kullanılır?

Domatesli soslarınızda, çorbalarda, balık menülerinizde ve et yemeklerinizde, hatta salatalarınızda bile kullanacağınız bir tutam mercanköşk, aromatik kokusuyla baharat listenizde yer alacaktır. Sindirimi kolaylaştırıcı etkisinden dolayı, kırmızı etlerde ve av etlerinde baharat olarak kullanılmaktadır.

Mercanköşk nedir ve faydaları?

Keklikotu veya güveyotu olarak da bilinen mercanköşk, vitamin ve mineraller bakımında oldukça zengin olan bir bitkidir. Akdeniz bölgesine özgü kekik alttürü olan bu bitkinin çiçekleri ve yaprakları çeşitli baharatlarda ve bitkisel ilaçlarda kullanılmaktadır.

Mercanköşk nasıl kullanılmalıdır?

Hem taze hem kurutulmuş hem de toz olarak olarak kullanılabilen mercanköşkünü dilediğiniz her yemekte kullanabilirsiniz. Ancak onun en çok çorbalara, salatalara ve etlere yakıştığını söylemekte fayda var. Marjoram çay olarak da tüketilebilir. Birkaç yaprak marjoramı sıcak suda demleyerek içebilirsiniz.

Kekik çayı nasıl yapılır?

Kekik çayı yapmak için 2-3 dal taze kekik dalı veya 1 tatlı kaşığı kuru kekik kullanabilirsiniz. Bir fincan su kaynatın. Kaynar suyun içerisine taze kekik dalı veya kuru kekik (ikisinden biri) atın ve 10 dakika demlenmesi için bekleyin. Demlenen çayı süzdükten sonra bal ile tatlandırabilirsiniz.

Kuru kekik çayı nasıl hazırlanır?

Sağlığımızı olumlu etkileyen kekik yemeklerde kullanıldığı gibi şifa deposu bir çay olarak da tüketilebilir. Kurutulmuş kekikten çay demlemek istiyorsanız, demliğe bir bardak su koyun ve kaynatın. Kaynayan suyu bardağa alın ve 1 yemek kaşığı kekik ilave ederek 5-10 dakika demlenmesini sağlayın.