Öğretmene uyarma cezası hangi durumlarda verilir?

İçindekiler:

  1. Öğretmene uyarma cezası hangi durumlarda verilir?
  2. Uyarma ve kınama cezasını kim verebilir?
  3. Uyarı cezası silinir mi?
  4. Uyarı cezası nasıl verilir?
  5. Soruşturma ek süresi ne kadardır?
  6. Memura uyari cezası nasil verilir?
  7. Muhakkik alt ceza verebilir mi?
  8. Devlet memurluğundan çıkarma cezası gerektiren fiiller nelerdir?
  9. Devlet memurluğundan çıkarma cezası nelerdir?
  10. Öğretmen uyarı cezası alırsa ne olur?
  11. Üniversite uyarı cezası ne zaman silinir?
  12. Uyarı cezası tayine engel mi?
  13. Inceleme soruşturma süresi ne kadardır?
  14. Memura soruşturma açılırsa ne olur?

Öğretmene uyarma cezası hangi durumlarda verilir?

*Özürsüz veya izinsiz olarak göreve geç gelir, erken ayrılır ve görev mahallini terk ederse. *Kurumca belirlenen tasarruf tedbirlerine riayet etmezse. *Usulsüz müracaat veya şikayette bulunursa. *Devlet memuru vakarına yakışmayan tutum ve davranışta bulunursa.

Uyarma ve kınama cezasını kim verebilir?

Madde 5 - Uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezaları 6. maddede belirtilen Disiplin Amirleri tarafından verilir. Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası Disiplin Kurulu Kararı alındıktan sonra Banka mevzuatına göre atamaya yetkili merciler (Yetkisine göre Müdürler Kurulu veya Genel Müdür) tarafından verilir.

Uyarı cezası silinir mi?

Uyarma ve kınama cezalarının uygulanmasından 5 sene, Aylıktan kesme ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezaların uygulanmasından 10 sene, sonra atamaya yetkili amire başvurarak, verilmiş olan cezalarının silinmesini isteyebilir.

Uyarı cezası nasıl verilir?

Uyarma Cezası, ceza verilecek memurun disiplin amiri tarafından verilir. Disiplin amirleri her kurum için ayrı ayrı düzenlenmiştir. Örneğin, okuldaki öğretmen hakkında disiplin cezası vermeye yetkili amir, okul müdürüdür. Özel kanunların disiplin cezası vermeye yetkili amir ve kurullarla ilgili hükümleri saklıdır.

Soruşturma ek süresi ne kadardır?

Memur Disiplin Soruşturması Ne kadar Sürede Tamamlanmalı? Soruşturma, görevlendirme yazısının atanan soruşturmacıya ulaşmasından itibaren 2 ay içerisinde tamamlanmalıdır. Eğer ki kanunen belirlenen bu süre içerisinde soruşturma tamamlanmazsa, atanan soruşturmacı gerekçe belirtmek sureti ile ek süre talep edebilir.

Memura uyari cezası nasil verilir?

Uyarma Cezası, ceza verilecek memurun disiplin amiri tarafından verilir. Disiplin amirleri her kurum için ayrı ayrı düzenlenmiştir. Örneğin, okuldaki öğretmen hakkında disiplin cezası vermeye yetkili amir, okul müdürüdür. Özel kanunların disiplin cezası vermeye yetkili amir ve kurullarla ilgili hükümleri saklıdır.

Muhakkik alt ceza verebilir mi?

Disiplin soruşturmasında birden fazla memur birlikte görevlendirilebilir. (3) Disiplin soruşturmasında muhakkik görevlendirilmesi hâlinde muhakkik, hakkında soruşturma yapacağı memurdan hiyerarşik olarak alt seviyede olamaz. ... MADDE 30- (1) Memura savunma hakkı tanınmadan disiplin cezası verilemez.

Devlet memurluğundan çıkarma cezası gerektiren fiiller nelerdir?

Mahiyeti itibariyle en ağır ceza olan devlet memurluğundan çıkarma cezası için; kişinin rüşvet alması, yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunması, devletin gizli bilgilerini açıklaması, siyasi partiye üye olması veya Atatürk aleyhine suç işlemesi gerekmektedir.

Devlet memurluğundan çıkarma cezası nelerdir?

(657 sayılı kanun m.48/5). Kasten işlenen bir suçtan 1 yıl veya daha fazla hapis cezasının memuriyet görevi sırasında işlenmesi halinde, kişinin memuriyet görevi sona erer. Mahkum olunan 1 yıl hapis cezası adli para cezasına çevrildiği takdirde memuriyet engeli ortadan kalkar.

Öğretmen uyarı cezası alırsa ne olur?

Uyarma cezası, verildiği tarihten itibaren hüküm ifade eder ve derhal uygulanır. Disiplin cezaları memurun özlük dosyasına işlenir. Uyarma cezasının uygulanmasından 5 sene sonra atamaya yetkili amire başvurarak, verilmiş olan cezalarının özlük dosyasından silinmesini istenebilir.

Üniversite uyarı cezası ne zaman silinir?

Kamu görevinden çıkarma cezasından başka bir disiplin cezasına çarptırılmış olanlar uyarma ve kınama cezalarının uygulanmasından 5 sene, diğer cezaların uygulanmasından 10 sene sonra atamaya yetkili amire başvurarak, verilmiş olan cezalarının özlük dosyasından silinmesini isteyebilir.

Uyarı cezası tayine engel mi?

1-Devlet memurunun kurumlar arası naklinde kurumların muvafakati esastır. 2-Aylıktan kesme ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezası alınması, Daire Başkanı ve üzeri görevlere atanacaklar engel teşkil etmektedir. 3- Mevzuat bağlamında, uyarma ve kınama cezası alınmasının naklen atanmaya mani bulunmamaktadır.

Inceleme soruşturma süresi ne kadardır?

Muhakkik tarafından yapılacak olan soruşturmanın içeriğine göre bu süre örneğin 1 ay olabileceği gibi daha kapsamlı soruşturma ve incelemelerde bu süre 6 ay 1 yıl gibi sürelere de uzayabilmektedir. Bu nedenle muhakkik tarafından yapılan soruşturma için kesin bir süre verilmesi mümkün görülmemektedir.

Memura soruşturma açılırsa ne olur?

Memur disiplin soruşturması aşamaları sonucunda bir takım cezalar verilecektir. ... En hafif cezadan en ağırına doğru bir sıralamaya tabii tutacak olursak; uyarma, kınama, aylıktan kesme, kademe ilerlemesinin durdurulması ve devlet memurluğundan çıkarma cezasıdır.