Rodaj önemli mi?

İçindekiler:

  1. Rodaj önemli mi?
  2. Motor kaç km sonra açılır?
  3. Doğru Rodaj nasıl yapılır?
  4. Rodaj kaç km biter?
  5. Sıfır motor açma nedir?

Rodaj önemli mi?

Evet, motor için yapılan işlemin adı motor rodajı. ... Dediğimiz gibi eski nesil motorlarda şart olan rodaj, yeni nesil motorlar için de gerekli. Çünkü bu motordaki hareketli parçaların iç yüzeylerinin kalitesi çok iyi olmasına rağmen yine de parçaların yüzeylerinde girintiler-çıkıntılar bulunabiliyor.

Motor kaç km sonra açılır?

Rodaj aşınması mümkün olan azami zamanda, en az yükle ve normal hızdan daha düşük hızlarda ve devirlerde tamamlanmalıdır. Genel olarak araç kitapçıklarında bu süre aracın ilk 1000, 15 kilometresi olarak verilmektedir.

Doğru Rodaj nasıl yapılır?

Motor rodaj nasıl yapılır? Motor rodaj kısaca, aracın ilk dönemde daha dikkatli ve fazla zorlanmadan kullanılması temeline dayanıyor. Bunun için ilk başlarda araç kullanılırken yüksek devirde uzun süre kalmamalı, ani ara hızlanmalardan kaçınmalı, yüksek hızlara çıkmamalı ve ani ya da sert frenden uzak durmalısınız.

Rodaj kaç km biter?

Rodaj süresi ortalama olarak ilk kullanımdan sonraki 2000 kilometreyi kapsıyor. Ancak uzmanlar, motor rodaj dönemi için özellikle ikinci el araçlarda 3000 kilometre olması gerektiğini söylüyor.

Sıfır motor açma nedir?

Motor açmak, halk arasında motoru yenilenmiş başka bir deyiş ile alınan sıfır araçlarda motorun uzun yolda belli bir süre kullanılarak motorun sonraki zamanlarda göstereceği performansını yükseltmek adına gerçekleştirilen bir uygulamadır. Rodaj süresinde motor parçalarının birbiri ile uyum sağlaması amaçlanmaktadır.