Çilek hemanjiom nedir?

İçindekiler:

  1. Çilek hemanjiom nedir?
  2. Çilek Lekesi Hastalığı Nedir?
  3. Deride hemanjiom neden olur?
  4. Lenfanjiom kanser midir?
  5. Hemanjiom ne zaman tedavi edilmeli?

Çilek hemanjiom nedir?

Çoğunlukla hemanjiomun iki tipi fazla görülür. Kırmızı yüzeysel çoğunlukla ciltten kabarık kapiller (çilek) hemanjiomu, diğeri ise cildin altında tolar damar yumağı şeklinde sadece cilt yüzüne hafif bir morluk veya hiç renk vermeden cilt altı nkavernöz (odacıklı) hemanjiomlardır.

Çilek Lekesi Hastalığı Nedir?

Hemanjiyomlar: Halk arasında çilek lekesi olarak da bilinen hemanjiyomlar, pembe, mavi veya parlak kırmızı renkte görünebilir. Genellikle kol, bacak, baş veya boyunda bulunurlar. Hemanjiyomlar küçük boyutlu ve düz halde başlayabilir. Bazen bir bebeğin hayatının ilk birkaç ayında giderek hızla büyür.

Deride hemanjiom neden olur?

Bir hemanjiyom anormal derecede yoğun bir ekstra kan damarı grubundan oluşur. Bunun, kalıtsal nedenleri olabileceği düşünülmesine rağmen, kan damarlarının bu şekilde bir araya toplanmasının nedenleri açık değildir.

Lenfanjiom kanser midir?

Lenfanjiomlar lenfatik sistemin gelişiminin duraksamasından kaynaklanan ve lenf damarlarının genişlemesi ile karakterize bir anomalidir. Günümüzde lenfatik malformasyon olarak isimlendirilmektedir. Çocukluk çağının en sık görülen ikinci benign vasküler tümörüdür. Sıklığı yaklaşık 60 000 bebekte bir görülür.

Hemanjiom ne zaman tedavi edilmeli?

Hemanjiomların çoğu hiç tedavi gerektirmez. Hemanjiomlar kızlarda ve prematüre bebeklerde sık görülürler. Hemanjiomlar özellikle ilk 6 aydaki hızlı büyüme döneminde ucuz, güvenli bir şekilde tedavi edilebilirler.