Komple araba boyama kaç gün sürer?

İçindekiler:

  1. Komple araba boyama kaç gün sürer?
  2. Akrilik oto boya nasıl yapılır?
  3. Araba boyası neyle inceltilir?
  4. Oto boya kaç kat atılır?
  5. Oto macun ne kadar sürede kurur?

Komple araba boyama kaç gün sürer?

Boya öncesi kuruma 2 gün, boya 1 gün, boya sertleşmesi 2 gün, pasta cila zımpara 1 gün totalde boyandıktan sonra 3 gün sonra aracınıza kavuşabilirsiniz.

Akrilik oto boya nasıl yapılır?

UYGULAMA ŞEKLİ : İki komponentin tamamı birbiri ile karıştırılmalıdır. Karışım mekanik karıştırıcı ile yapılmalı, ana malzeme karıştırılırken sertleştirici yavaşça ilave edilmeli ve karıştırma 5-10 dk. devam etmelidir. Karışım sonrası boya 20-30 dakika bekletilerek uygulama yapılmalıdır.

Araba boyası neyle inceltilir?

Tinerler: Yüzey Temizleme tineri: 1 Kg Uygulama önceleri yüzeydeki tozları ve yağları almada kullanılır. Selülozik tiner: 5 Kg – Astar inceltme ve tabanca temizliğinde kullanılır. Akrilik Tiner: 2 Kg Vernik ve boya inceltmede oranında kullanılır.

Oto boya kaç kat atılır?

Bantlama yapılarak gerekli önlemler alındıktan sonra, boyama işlemi başlar. 3-4 kat (boyanın rengine göre değişiklik gösterebilir) boya etılır. bir süre bekledikten sonra vernik atılır. ve araç boyanmış olur.

Oto macun ne kadar sürede kurur?

İlk kat macun çekildikten sonra hava şartlarına göre 10 dakika kuruması için yeterli gelecektir. Gerekirse kurutma makinesi kullanılabilir. İkinci kat macun için kuruduktan sonra spatulaya bir miktar macun hazırlanmalıdır. Ardından tekrar macun çekilip, kuruması için 30 dakika beklenir.