Kemoterapinin etkileri ve yan etkileri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Kemoterapinin etkileri ve yan etkileri nelerdir?
  2. Kemoterapinin etkileri ne zaman gecer?
  3. Kemoterapi sonrası iştahsızlık ne kadar sürer?
  4. Kanser hastalarında hangi tip yorgunluk görülür?

Kemoterapinin etkileri ve yan etkileri nelerdir?

Kemoterapinin bir çok farklı yan etkisi olabilir: Halsizlik ve yorgunluk hali, kansızlık, iştahsızlık, kanama, kabızlık, ishal, saç dökülmesi, enfeksiyon riskinin artması, hafıza değişiklikleri, yutkunma zorluğu, bulantı ve kusma, kas ve sinir sistemindeki değişiklikler, ağrı, cinsellik ve üreme sistemindeki ...

Kemoterapinin etkileri ne zaman gecer?

Kemoterapiye bağlı yan etkiler genellikle 24-48 saat içinde başlar ve çoğunlukla 7-10 gün içinde azalır veya kaybolur. Bazı yan etkiler uzayabilir. Bulantı ve kusma: Beynin bulantı ve kusma merkezini baskılayan ilaçlar kullanılmaktadır.

Kemoterapi sonrası iştahsızlık ne kadar sürer?

İştahtan kesilme yalnızca birkaç gün sürebilir, tedavi boyunca hatta tedavi bittikten sonra devam edebilir. Bu süreçte hekim ve diyetisyenin önerileriyle günlük beslenme ihtiyaçları karşılanabilir.

Kanser hastalarında hangi tip yorgunluk görülür?

Özellikle kilo kaybı, iştahsızlık ve kansızlığa yol açan kanserlerde yorgunlukla karşılaşma ihtimali artar. Hızla ilerleyen, dokuları ciddi ölçüde yorup tahrip edip organları kısa sürede işgal eden kanser türlerinde yorgunluk özellikle ilerleyici bir bitkinlik ve halsizlikle sık karşılaşılır.