Saçıkaralı Yörükleri hangi boydan?

İçindekiler:

  1. Saçıkaralı Yörükleri hangi boydan?
  2. Honamlı Yörükleri nereden gelmiştir?
  3. Yörükler nasıl olur?
  4. Honamlı anlamı nedir?
  5. Honam nerede?
  6. Honamlı Yörükleri ne demek?
  7. Honamlı keçi nedir?
  8. Ötgünlü neresi?

Saçıkaralı Yörükleri hangi boydan?

Yine bu tür secereler de Saçıkaralı'larda Kayı boyundan çıkma oymaklar arasında sayılıyor.Diğer yandan sözü dinlenir bir Saçıkaralı da kendilerinin Akkoyunlu 'lulardan gelme olduklarını ileri sürmektedir[3].Bilindiği üzere Akkoyunlular Oğuzlar'ın Bayındır boyu oymağıdır.

Honamlı Yörükleri nereden gelmiştir?

Masateke Matsubara'nın 1980 yılında yaptığı çalışmada verdiği bilgiye göre; Honamlı aşireti Horasandan gelmiştir. Gelenlerin büyük bir çoğunluğu Adana, Antalya, Isparta ve Konya illerine yerleşmişlerdir. ... M.Eröz'ün Yörükler kitabında Konya Yunak köyünden edindiği bilgilere göre Honamlı mahalleleri.

Yörükler nasıl olur?

Özgürlükçüdürler. Göçebe yaşam tarzı, Yörükleri özgürlüklerine düşkün bir hale getirmiştir. Yerleştikleri yerde bağımsızlıklarını tehlikeye sokacak bir durum oluşursa orayı hemen terk ederler. ... Yörükler, tüm ihtiyaçlarını doğadan karşıladıkları için, kendilerini doğaya karşı sorumlu hissederek, bilinçli davranmışlardır.

Honamlı anlamı nedir?

-Honamlı: Hun namlı, Hun diyarından gelen ilk Yörük aşireti olduğu için bu adı almıştır. - Honamlı: Bazı kitaplarda Ho namlı diye geçer, “Ho” Türkçe ama “Nam” Türkçe olmayan bir sözcük. Bu sözün ilk kaynağının “Ho” yani sığırla ilgili olduğunu düşünülüyor.

Honam nerede?

Maraş'ın da çeşitli yerlerine yerleşen Honamlılar, yazın Kayseri, Pınarbaşı ve Sarız Yaylaları arasındaki yaylalarda yaylamış, kışın da Maraş Türkoğlu, Gaziantep Islahiye, Hatay Kırıkhan kışlaklarında kışlamışlardır. Honam Aşireti'nin barınma yerleri çadırlar olup birkaç günde bir göç ederlerdi.

Honamlı Yörükleri ne demek?

Honamlı Yörükleri 'nin soyu Orta Asya'ya Oğuzlara uzanmaktadır. Oğuzların iki kolundan biri olan Bozoklara mensupturlar.Bozokların Avşarlar bölümündendir. Avşarların da Honamlı (Honanamlı) dalındandırlar. Honamlı adının kökeni hakkında farklı fikirler ileri sürülmektedir.

Honamlı keçi nedir?

Honamlı Keçisi Akdeniz Bölgesi, Toros Dağları etekleri, Antalya, Konya ve Isparta yörelerinde yetiştirilen ve Kıl keçilerden farklı olarak dışbükey bir burun yapısı ve kısa üst dudak yapısı ile dikkati çekmektedir. Renk çoğunlukla siyahtır. Alın ve ayaklarda beyaz lekelere rastlanmaktadır.

Ötgünlü neresi?

Honamlı yörüklerinin nüfus cüzdanında Manavgat Ötgünlü yazmasının nedeni, bu yörüğün bu ad ile daha özel olarak tanınmasını kolaylaştırıldığı içindir. Bu gün, Gedikli Köyü'den kopanların oluşturduğu bir köy, Köprü Çayı'nın doğusunda ve Belkıs Köyünün karşısında Ötgünlü adını taşımaktadır.