Beyaz trüf mantarı kilosu ne kadar?

İçindekiler:

  1. Beyaz trüf mantarı kilosu ne kadar?
  2. Beyaz Alba mantarı ne kadar?
  3. Beyaz trüf mantarı ne işe yarar?
  4. Beyaz trüf mantarı Türkiye'de nerede yetişir?
  5. Beyaz yer mantarı Türkiye'de nerede yetişir?
  6. Trüf mantarı nasıl bir mantar?
  7. Trüf mantarı ne amaçla kullanılır?
  8. Trüf mantarı fidanı nereden alınır?
  9. Mantar hangi ağaç köklerinde yetişir?
  10. Trüf mantarı hangi mevsimde olur?
  11. Trüf mantarı hangi illerde bulunur?

Beyaz trüf mantarı kilosu ne kadar?

Dünyanın en değerli mantarı trüf, meşe ve kestane ağaçlarının 20 santim dibinde yetişiyor. Özel köpeklerle toplanan mantarın kilogram fiyatı ise 300-400 euro ( 2.500-2.600 TL) arasında değişiyor.

Beyaz Alba mantarı ne kadar?

İtalya'nın kuzeyindeki Piemonte bölgesinde yer alan Alba kasabasına bugünlerde, kilosu 5000-6000 euro (23000-27000 TL) arasına satılan beyaz trüf mantarını tatmak - ya da sadece koklamak - için dünyanın her yerinden binlerce kişi akın ediyor.

Beyaz trüf mantarı ne işe yarar?

Etten daha değerli proteine sahip: Trüf mantarı, protein yönünden çok zengin bir besindir. Öyle ki etten daha değerli protein değerlerine sahiptir. Kolesterolü dengeliyor: Doymamış yağ ve protein açısından çok zengin bir besin olan trüf mantarı, kolesterolü dengeleyici özelliğe sahiptir.

Beyaz trüf mantarı Türkiye'de nerede yetişir?

Ülkemizde özellikle Güneydoğu Anadolu köylüleri tarafından toplanan bir mantar olan trüf, Kuzey Anadolu ve Trakya bölgelerinde de yer almaktadır.

Beyaz yer mantarı Türkiye'de nerede yetişir?

Dünyanın en kıymetli besini olan Beyaz Trüf Mantarı Bolu Ormanları'nda doğal olarak yetişiyor.

Trüf mantarı nasıl bir mantar?

Trüf, Meşelik alanlarda, meşe ağaçlarının köklerinde, 5 ile 20 cm. toprak derinliğinde yetişen, kokulu ektomikoriza cinsi bir mantardır, Akdeniz bölgesinde bilinir olmasıyla beraber dünyanın birçok bölgesinde bulunmaktadır. Trüf, görüntüsü ile taşı andıran bir mantardır ve sert bir yapısı vardır.

Trüf mantarı ne amaçla kullanılır?

Bu pahalı yiyeceği insanlar çoğunlukla evlerinde, omletin üzerine rendeleyerek kullanırlar. Yağın aromayı hapsetmesi nedeniyle genelde yağ, krema, yumurta içeren yemeklerde de kullanılır. Bunun dışında farklı biçimlerde kesilerek, salatalarda, et yemeklerinde, kömürde pişirilerek ya da füme olarak da tüketilir.

Trüf mantarı fidanı nereden alınır?

Eski dönemlerde kralların özel yemeklerinde kullanılan trüf mantarı, çoğu yerde açık arttırma usulü ile satılmaktadır. Meşe ağaçlarının köklerinde yetişen bu mantarların en fazla üretildiği ülkeler Akdeniz ikliminin görüldüğü İspanya, Fransa ve İtalya'dır.

Mantar hangi ağaç köklerinde yetişir?

Trüf mantarı, ormanlık alanlardaki meşe ve kestane ağaçlarının köklerinde, toprağın yaklaşık 50 cm altında yetişiyor. Ağaç köklerine yakın yerlerde yetişmesinin nedeni, gelişmeleri için gereken şeker ve organik asitleri, ağaçtan, kökleri emerek almaları.

Trüf mantarı hangi mevsimde olur?

Yazlık trüf olan tuber aestivum Mayıs-Ağustos aylarında hasat edilir. Kışlık trüf olan tuber melanosporum Aralık-Şubat aylarında hasat edilir.

Trüf mantarı hangi illerde bulunur?

Ülkemizde özellikle Güneydoğu Anadolu köylüleri tarafından toplanan bir mantar olan trüf, Kuzey Anadolu ve Trakya bölgelerinde de yer almaktadır.