Basketbol nasıl başlanır?

İçindekiler:

  1. Basketbol nasıl başlanır?
  2. Basketbolda Üçlü Tehdit ne demek?
  3. Temel duruş basketbol nedir?
  4. Basketbol ne ile başlar?
  5. Basketbolda temel duruş ne demek?
  6. Basketbol top Sürme nasıl yapılır?

Basketbol nasıl başlanır?

Yeni başlayanlar için tek kural, topu potadan geçirmektir. Öncelikle potada antrenman yapmak, olabildiğince pratik yapmak ve topun çemberden geçişi, sahanın her açısından ve her attığında geçecek şekilde akışkanlık sağlandığı zaman, basketbol kurallarına geçilebilir.

Basketbolda Üçlü Tehdit ne demek?

Üçlü Tehdit Pozisyonu Nedir ? (Triple threat Position) Bir hücum oyuncusunun savunma oyuncusunu aldatarak, şut mesafesinde topu alarak yüzünü potaya dönerek şut atma, pas verme ,drive etme pozisyonuna gelmesidir.

Temel duruş basketbol nedir?

Basketbolun temel duruşunda; ayaklar omuz genişliğinde açık ve birbirine paraleldir. Tüm ayak tabanı yer ile temas eder. Dizler hafif bükülü, gövdenin üst kısmı hafifçe öne eğiktir. ... Vücudun ağırlığı her iki ayak üzerine eşit olarak dağıtılmış olmalıdır.

Basketbol ne ile başlar?

İki takımdan da birer oyuncuyle orta sahada yapılan hava atışı ile basketbol maçı başlar. Havaya atılan top oyuncuyla temas ettikten sonra basketbol maçının süresi başlar. Basketbol maçı 10'ar dakikadan oluşan ve periyod olarak belirtilen 4 çeyreklerden oluşur. Müsabakanın toplam süresi 40 dakikadır.

Basketbolda temel duruş ne demek?

Basketbolun temel duruşunda; ayaklar omuz genişliğinde açık ve birbirine paraleldir. Tüm ayak tabanı yer ile temas eder. Dizler hafif bükülü, gövdenin üst kısmı hafifçe öne eğiktir.

Basketbol top Sürme nasıl yapılır?

Basketbolda amaç topu el ile sürerek pota adı verilen rakip takımın çemberine topu geçirmektir. Böylece sayı kazanılır. Basketbol, açık sahada oynandığı gibi kapalı sahada da oynanabilir.