Rahimde polip ameliyatı ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Rahimde polip ameliyatı ne kadar sürer?
  2. Rahimdeki et parcasi nasil alinir?
  3. Polip ameliyatı sonrası kanama ne kadar sürer?
  4. Polip ameliyatı riskli mi?
  5. Adetliyken polip ameliyatı olur mu?
  6. Polip adetin kaçıncı günü alınır?
  7. Adetliyken histeroskopi ameliyatı yapılır mı?
  8. Adet bitmeden histeroskopi yapılır mı?

Rahimde polip ameliyatı ne kadar sürer?

Endometrial poliplerin kanserleşmesi çok nadirdir, 1000'de 3-5 oranında polipler kanserleşebilir. Histeroskopi ile rahimin içine girilir ve rahim içindeki polip miyom gibi lezyonlar özel mikromakaslar veya özel koterler yardımı ile kesilerek çıkartılır. bu işlem genelde 15-20 dk sürer ve hasta hastanede yatırılmaz.

Rahimdeki et parcasi nasil alinir?

Rahim poliplerinin tedavisi “Histeroskopi” adı verilen yöntemle ile kolaylıkla yapılmaktadır. Bu işlem lokal ya da genel anestezi altında yapılır ve yaklaşık 15-20 dakika sürer. Karın bölgesine kesi yapılmadan bir kamera ile girilir ve vajinal yolla rahme ulaşılarak polip kökü ile birlikte çıkarılır.

Polip ameliyatı sonrası kanama ne kadar sürer?

Polip operasyonundan sonra birkaç gün az az lekelenme tarzında kanamalarınız olabilir. Ancak yoğun bir kanama oluştuğunda, ya da kanama ve lekelenme 7 ila 8 günden fazla sürerse muhakkak doktorunuza başvurmanız gerekmektedir. Bu operasyon sonrasında ilk adet kanaması genelde 30-40 gün sonra olabilir.

Polip ameliyatı riskli mi?

Poliplerin çıkarılmasını sağlayan, oldukça güvenli bir işlemdir. Açık ameliyat ile çıkarılan poliplerde, ameliyat sonrası yapışıklık oluşma riski fazladır. Kapalı polip ameliyatı, rahim içi yapışıklık riskini minimuma indirir.

Adetliyken polip ameliyatı olur mu?

Histeroskopi ameliyatı adetli dönemde yapılmaz. Adet dönemindeki kanama işlem esnasındaki görüntüyü bozar. Ayrıca adet döneminde karın içerisine dökülen kan miktarını arttıracağından enfeksiyon ve endometriozis riski artacaktır. Bu nedenle histeroskopi yapılacak hastalarda adet bitimini beklemek gereklidir.

Polip adetin kaçıncı günü alınır?

Histeroskopi için en uygun vakit; adetten hemen sonraki ilk bir haftadır. Sonrasında yapılacak histeroskopide myom ve poliplerin değerlendirilmesi ve cerrahisi zor olur.

Adetliyken histeroskopi ameliyatı yapılır mı?

Adet kanaması bittikten sonraki 10 – 15. günlerde yumurtlama dönemi olduğu için gebelik olasılığı bulunmaktadır. Bu nedenle histeroskopi işlemi adet bitiminden hemen sonraki günler haricinde yapılamamaktadır.

Adet bitmeden histeroskopi yapılır mı?

Histeroskopi muayene ortamında lokal anestezi ile veya ameliyathane ortamında genel anestezi veya spinal anestezi ile uygulanabilir. Genellikle adet bitiminden sonraki 1 hafta içerisinde yapılır, bu dönemde rahim içerisinin görüntüsü histeroskopi için en uygun haldedir.