Gebelikte hematom ne kadar sürede geçer?

İçindekiler:

  1. Gebelikte hematom ne kadar sürede geçer?
  2. Gebelikte rahim içi kanama neden olur?
  3. 6 haftalıkken kanama neden olur?
  4. Hematom nasıl tedavi edilir?

Gebelikte hematom ne kadar sürede geçer?

Hematomun yok olduğu görülene kadar sık aralıklarla ultrason incelemesi ve anne adayının bebeğinin kalp atışlarını görmesi önemlidir. Hematomlar genelde 1-2 hafta içinde kaybolurlar.

Gebelikte rahim içi kanama neden olur?

Gebelikte hafif kanamaya yol açan sebepler çoğunlukla rahim ağzındaki yara ya da poliplerdir. Ancak şiddetli kanama çoğunlukla plasenta ile ilgili problemlerin göstergesidir. Bunlar ablasyo plasenta ya da plasenta previadır. Şiddetli gebelikte kanama erken doğum belirtisi de olabilir.

6 haftalıkken kanama neden olur?

Gebelik 6-8 haftalar arasındayken ise yumurtalıklardan salgılanan progesteron hormonunun salgısının bebeğe devir edilmesi esnasında bir "plasental shift (devir teslim) kanaması" görülebilir. Sıklıkla ağrısız ve hafif olan bu kanama anne adayının panik olmasına neden olur, ancak her şey yolunda seyreder..

Hematom nasıl tedavi edilir?

Hematomlar genellikle tedavi gerektirmezler. Çoğu zaman vücutta hematom bölgesindeki kan geri toplanır. Hematoma sebep olan ağrılar için doktor tavsiyesi ile ağrı kesiciler kullanılabilir. Fakat bazen hematomları cerrahi olarak boşaltmak gerekebilir.