THY'nin logosu neden yaban kazı?

İçindekiler:

  1. THY'nin logosu neden yaban kazı?
  2. Turkish Airlines logosu nedir?
  3. Türk Hava Yolları logosunu kim yaptı?
  4. Türk Hava Yolları logosu Hangi kuş?
  5. Türk Hava Yolları neyin kısaltması?
  6. Türk Hava Yollarının kısaltılması nasıl yazılır?

THY'nin logosu neden yaban kazı?

Bayrak taşıyıcımız THY'nin logosu yaban kazından esinlenerek tasarlanmış. Neden yaban kazı? Çünkü yaban kazı, birçok canlının nefes bile alamadığı 9 bin metre irtifada kıtalararası uçabildiği için ilham kaynağı olmuş. Logonun doğuşu ise 1959 yılına dayanıyor ve diğer havayollarına göre daha önce gökyüzüne çıkmıştır.

Turkish Airlines logosu nedir?

THY'nin logosunun ilhamı, yaban kazının uçarken verdiği görüntüden alınmıştır. Ayrıca logoyu bir o yana, bir bu yana çevirdiğinizde: T-H-Y harfleri meydana çıkar. ... Logoda yaban kazının tercih edilme nedeni, yaban kazlarının çok uzun süre ve yüksekten uçabilmeleridir.

Türk Hava Yolları logosunu kim yaptı?

Bir logo yarışması düzenlenir. Düzenlenen yarışmada Mesut Manioğlu'nun tasarladığı ve yaban kazından ilham aldığı logo; yenilikçi, orijinal ve uzun yol uçmayı hedefleyen Türk Hava Yolları'nın hedefleriyle uyumlu olduğu için 1. seçilir ve yıllar içerisinde geçirdiği değişimlerle bugünkü halini alır.

Türk Hava Yolları logosu Hangi kuş?

Muhtemelen çoğunuz logodaki işaretin yaban kazı figüründen ilhamla çizildiğini biliyorsunuzdur. Ancak neden yaban kazı seçildiğini biliyor muydunuz ya da logoyu sağa sola çevirmeyi hiç denediniz mi? Öncelikle yaban kazı seçimindeki ince detaydan bahsetmek istiyorum. Yaban kazları çok uzun menzilli uçabilen kuşlardır.

Türk Hava Yolları neyin kısaltması?

THY açılımı Kısaltmalar Sözlüğünde. What does THY stand for? THY Hakkında Kısa Bilgi: 1933 yılında kurulmuştur bir hava yolu şirketidir.

Türk Hava Yollarının kısaltılması nasıl yazılır?

Küçük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde kelimenin okunuşu esas alınır: cm'yi, kg'dan, mm'den, kr.un. Büyük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde ise kısaltmanın son harfinin okunuşu esas alınır: BDT'ye, TDK'den, THY'de, TRT'den, TL'nin vb.