Yarım zamanlı çalışma nedir?

İçindekiler:

  1. Yarım zamanlı çalışma nedir?
  2. Yarım çalışma kaç ay?
  3. Yarım çalışma ödeneği kaç ay ödenir?
  4. Yarım gün çalışma süresi ne kadar?
  5. Yarım çalışma ödeneği uzatıldı mı?
  6. Doğum izninden sonra işsizlik maaşı alır mı?
  7. Doğum yapan ve üçüncü çocuğunu hayata getiren kadın işçi ne kadar süre ile yarı zamanlı çalışma talep edilebilir?
  8. Kısa çalışma ödeneği hangi tarihe kadar uzatıldı?

Yarım zamanlı çalışma nedir?

Yarı zamanlı çalışma haftalık çalışma süresinin yarısı olarak uygulanır. 6663 Sayılı Kanun ile 4447 Sayılı Kanuna eklenen EK MADDE-5 ile çalışanlar bu ücretsiz izinleri karşılığında yarım çalışma ödeneği almaya hak kazanırlar. Çalışanın yarım çalışma süresinin karşılığı işveren tarafından çalışana ödenir.

Yarım çalışma kaç ay?

Yarım çalışma süresi; Birinci doğumda 60 gün, İkinci doğumda 120 gün, Sonraki doğumlarda ise 180 gündür.

Yarım çalışma ödeneği kaç ay ödenir?

Yarım çalışma ödeneği, damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmamaktadır. Yarım çalışma ödeneği, çalışılan aya ait aylık prim ve hizmet belgesinin ilişkin olduğu aydan sonraki ikinci ay içinde aylık olarak ödenmektedir.

Yarım gün çalışma süresi ne kadar?

-Birinci doğumda 60 gün, -İkinci doğumda 120 gün, -Sonraki doğumlarda ise 180 gün boyunca “yarım çalışma” hakkını kullanabilir. Kadın işçi, yasalarca tam zamanlı çalışanların haftalık çalışma süresi olarak belirlenen 45 saatin yarısı kadar yani 22,5 saat çalışır.

Yarım çalışma ödeneği uzatıldı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce açıkladığı kısa çalışma ödeneğinin 30 Haziran'a kadar uzatılmasını öngören karar Resmi Gazete'de yayımlandı. ... Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre, tarihine kadar başvuruda bulunan iş yerleri kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilecek.

Doğum izninden sonra işsizlik maaşı alır mı?

İşsizlik ödeneği açısından doğum izni kesinti sayılmaz.

Doğum yapan ve üçüncü çocuğunu hayata getiren kadın işçi ne kadar süre ile yarı zamanlı çalışma talep edilebilir?

– Birinci doğumda 60 gün, – İkinci doğumda 120 gün, – Sonraki doğumlarda ise 180 gün süreyle,haftalık çalışma süresinin yarısı kadar ücretsiz izin verilir.

Kısa çalışma ödeneği hangi tarihe kadar uzatıldı?

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN BİTECEK, UZATILACAK MI? Daha önce alınan kararlar ile uzatılan kısa çalışma ödeneği 30 Haziran 2021 tarihi itibariyle sona erecek. Ekonomide salgın kaynaklı olumsuzlukların sürdüğünü savunan işverenler ise, kısa çalışma ödeneğinin 2021 yılının sonuna kadar devam etmesi talebini yineledi.