Amasya elması büyük harfle mi yazılır küçük harfle mi?

İçindekiler:

  1. Amasya elması büyük harfle mi yazılır küçük harfle mi?
  2. Yerebatan Sarnıcı nasıl yazılır?
  3. Anneler günü nasıl yazılır TDK?
  4. Yerebatan Sarnıcı suyu nereden gelir?
  5. Yerebatan Sarnıcı nerede bulunur?
  6. Gununde nasil yazilir?
  7. Yerebatan Sarnıcı hangi döneme ait?

Amasya elması büyük harfle mi yazılır küçük harfle mi?

Bir özel adla bir tür adından oluşan tür adlarında özel ad büyük, tür adı küçük harfle başlatılır ve ayrı yazılır. Örnek: Amasya elması, Ankara keçisi, Oltu taşı afyon kaymağı… Bu kelime genellikle Amasyaelması, Amasya elma'sı şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Amasya elması şeklinde olmalıdır.

Yerebatan Sarnıcı nasıl yazılır?

Bizans İmparatoru I. Justinianus (527-565) tarafından yaptırılan bu büyük yeraltı sarnıcı, suyun içinden yükselen ve sayısız gibi görülen mermer sütunlar sebebiyle halk arasında “Yerebatan Sarayı” olarak isimlendirilmiştir.Sarnıcın bulunduğu yerde daha önce bir Bazilika bulunduğundan, Bazilika Sarnıcı olarak da anılır.

Anneler günü nasıl yazılır TDK?

Ulusal, resmî ve dinî bayramlarla anma ve kutlama günlerinin adları büyük harfle başlar: Cumhuriyet Bayramı, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı, Nevruz Bayramı, Miraç Kandili; Anneler Günü, Öğretmenler Günü, Dünya Tiyatro Günü, 14 Mart Tıp ...

Yerebatan Sarnıcı suyu nereden gelir?

YEREBATAN SARNICI HAKKINDA BİLMEDİKLERİNİZ 6. yüzyılda imparator İustinianos tarafından yaptırılan sarnıç, Osmanlı Dönemi'nde de uzun süre halkın su ihtiyacını karşıladı. Sarnıç içerisinde yer alan su, Cebeciköy Kemeri ile 19 km uzaklıkta yer alan Belgrad Ormanı'ndan elde edildi.

Yerebatan Sarnıcı nerede bulunur?

YEREBATAN SARNICI NEREDE? Yerebatan Sarnıcı Eski İstanbul'un kalbi olan Sultanahmet bölgesinde, Ayasofya'nın güneybatısında yer alıyor.

Gununde nasil yazilir?

GÜNÜ GÜNÜNE NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre günü gününe ayrı yazılmaktadır.

Yerebatan Sarnıcı hangi döneme ait?

İstanbul, Yerebatan Sarnıcı 532 yılında İmparator Justinianus tarafından inşa ettirilen Yerebatan Sarnıcı Stoa Bazilikası'nın altında yer aldığı için Bazilika Sarnıcı olarak da bilinir.