Taze tarhun otu nerelerde bulunur?

İçindekiler:

  1. Taze tarhun otu nerelerde bulunur?
  2. Tarhana otu nerede bulunur?
  3. Tarhun bitkisi hangi yemeklerde kullanılır?
  4. Tarhana otu nedir nasıl kullanılır?
  5. Tarhana yaparken tarhana otu nasıl kullanılır?
  6. Tarhanaya hangi baharat yakışır?

Taze tarhun otu nerelerde bulunur?

Yeşil altın, dargun ya da ejder otu gibi isimlerle de anılan tarhun bitkisinin ana vatanı ise Sibirya. Ancak oldukça değerli olduğu için zaman içinde birçok ülkede yetiştirilmeye başlanıyor. Türkiye'de ise en çok Bayburt ve civarında, Ankara, Erzurum, Gaziantep ve Şanlıurfa'da tarhuna rastlanıyor.

Tarhana otu nerede bulunur?

Özünde bulunan suyunda uçucu özelliğe sahip bir yağ bulunur. Çörtük otu veya halk arasında bilinen diğer adıyla tarhana otu; oldukça kuvvetli kokuya sahip, kendiliğinden yetişen bir bitkidir. Tarhana otu, Ege çevresinde (özellikle de İzmir, Aydın ve Manisa çevresinde) görülen, güçlü kokuya sahip bir bitkidir.

Tarhun bitkisi hangi yemeklerde kullanılır?

Tarhun bitkisi, Türk mutfağında genel olarak balık yemekleri ve et yemeklerinin soslarına, sebze çorbalarının içine baharat olarak eklenir. Haşlanmış ya da fırında pişirilmiş tavuk yemeklerine konulan bitki; omlet, patates yemekleri, söğüş ve mevsim salatalarının içine eklenir.

Tarhana otu nedir nasıl kullanılır?

Ülkemizde İzmir ve Manisa'da yetişen tarhana otu, güneşte kurutularak cam kavanozlarda muhafaza edilir. Yemek piştikten 15 dakika sonra atılarak tazeliği korunur. Ayrıca salata ve turşularda eklenebilir. Bazı yörelerde kaynatılarak çay olarak ta tüketilir.

Tarhana yaparken tarhana otu nasıl kullanılır?

Tarhana Otu Nasıl Kullanılır? Tarhana otu en çok tarhana yapımında kullanılmaktadır. Topraktan temizlendikten sonra güneşte uzun süre kurutulan tarhana otu, iyice kuruduktan sonra toz haline getirilir. Bir baharatı anımsatan bitki cam kavanozda muhafaza edilebilir.

Tarhanaya hangi baharat yakışır?

Tarhana çorbasına hangi baharatlar konur? Damak tadına göre çok farklı baharatlar mümkünse de ekseriyetle nane, karabiber, pul veya kırmızıbiber ilave edilen baharatlardır. Yarım yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil ilavesiyle zencefilli tarhana çorbası yapılabilir.