Danışman öğretmen ek ücret alır mı?

İçindekiler:

  1. Danışman öğretmen ek ücret alır mı?
  2. Danışman öğretmen neye göre belirlenir?
  3. Danışman öğretmen ne yapar?
  4. Danışman öğretmen ne zaman puan verir?
  5. Danışman öğretmen Aday öğretmenin dersine girer mi?
  6. Aday öğretmen Danışman atamaları nasıl yapılıyor?
  7. Koç öğretmen ne yapar?
  8. Aday öğretmen değerlendirme puanı en az kaç olmalı?
  9. Aday öğretmenlik sınavından kaç puan almak gerekir?
  10. Siniftan kac ek ders?
  11. Danışman öğretmen Aday öğretmenin kaç dersine girer?
  12. Danışman öğretmen kaç ders izler?
  13. Aday öğretmen derse girer mi?
  14. Koç öğretmenlik zorunlu mu?
  15. Öğrenci koçu ne iş yapar?

Danışman öğretmen ek ücret alır mı?

Danışman öğretmenlere ek bir ücret verilmemektedir ancak verilen hizmet puanı ile taşra bölgelerinden şehir merkezlerine atamaların kolaylaşması mümkün olmaktadır. Resmi olarak yayınlanmasa da kulaktan kulağa söylene gelen dedikodular da mevcuttur.

Danışman öğretmen neye göre belirlenir?

Yeni atanan öğretmenlerin 6 aylık dönemde yetiştirilmeleri amacıyla en az 10 yıl hizmeti olan öğretmenler arasından ulusal ve uluslararası projelerde koordinatör, danışman veya katılımcı öğretmen olarak görev almış, sosyal kültürel faaliyetlere katılım sağlayan, iletişim becerisi ve temsil yeteneği güçlü, mesleği ile ...

Danışman öğretmen ne yapar?

Danışman Öğretmen; okulda öğrencinin derslerdeki gelişimini, motivasyonunu, devam ve devamsızlığını izleyen,başarısını arttırmasına yardımcı olan, öğretmenleri, arkadaşları, aile ile ilişkileri ve sosyal yaşantısını tanıyan, öğrencinin gereksinimi olan durumlarda ona destek veren kişidir.

Danışman öğretmen ne zaman puan verir?

İl Koordinatörünce belirtilen Hizmet İçi Eğitim Faaliyetlerine katılır. Toplam 180 Saat planlanmıştır. 10. Atmış iş günü sonunda Danışman Öğretmen ve Okul Müdürü tarafından MEBBİS üzerinden BİRİNCİ DEĞERLENDİRME yapılır.

Danışman öğretmen Aday öğretmenin dersine girer mi?

Aday öğretmen atandığı okulda göreve başladığı andan itibaren dersine girer. Danışman öğretmen gözlediği dersle ilgili gözlem formlarını doldurur ve ders sonunda aday öğretmenle işlenen dersin değerlendirmesini yapar.

Aday öğretmen Danışman atamaları nasıl yapılıyor?

Not2: Aday öğretmene danışman müdür ve danışman öğretmen atamaları kesinlikle kurum mebbisleri üzerinden yapılmaktadır. Gerekli işlemler yapılmalı hata olması durumunda İlçe milli eğitim müdürlüğüne başvurulmalıdır.

Koç öğretmen ne yapar?

Öğrencinin okul, aile, arkadaş ve öğretmenleriyle ilişkilerini düzenlemesine yardım eder. Öğrencinin özgüven ve özsaygı becerilerinin geliştirilmesine yardımcı olur. Öğrencinin motivasyonunun yüksek olmasına yardımcı olur. Öğrencinin sorunlarını çözen ya da sorunlara çözüm üreten birisi değildir.

Aday öğretmen değerlendirme puanı en az kaç olmalı?

Öğretmen Performans Değerlendirme Formu MEBBİS üzerinden doldurulur. Genel Ortalama 50 (Elli) puanın altında olması durumunda Aday Öğretmen BAŞARISIZ sayılmaktadır.

Aday öğretmenlik sınavından kaç puan almak gerekir?

Sınavda başarılı olmak için en az kaç almak gerekir? Sınav 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilir. Başarı puanı 60 (altmış) ve üzerinde olan aday sözleşmeli ve kadrolu öğretmenler başarılı sayılır.

Siniftan kac ek ders?

Yazının 5. Maddesinde yazılı bulunan “Sınıf veya şube sorumluluğu verilen sınıf şube rehber öğretmenlerinin, anılan Kararın 6'ncı maddesinin beşinci fıkrasına göre haftada 2 saat ek ders ücretinden yararlandırılmaları, gerekmektedir” ifadesi uyarınca 8 ve 12'ler dahil tüm sınıf şube rehber öğretmenleri ayrıca bu ...

Danışman öğretmen Aday öğretmenin kaç dersine girer?

Aday öğretmen her hafta 2 saat başka bir öğretmenin dersine girerek Ders İzlemesi yapar. Bu çalışmasını FORM-3'e doldurur. 5. Danışman Öğretmen; Aday öğretmen her hafta en az 2 saat dersine girerek Ders Uygulaması yapar.

Danışman öğretmen kaç ders izler?

- Danışman öğretmenler haftada en az 2 (iki) saat aday öğretmenin sınıfında ders uygulamasını izleyecektir. - Aday öğretmenler haftada 4 (dört) saat okul içi gözlem ve uygulamalar yapacaktır. - Aday öğretmenler toplam 90 saat okul dışı faaliyetlerde bulunacaktır.

Aday öğretmen derse girer mi?

Her ne kadar ilgili yönetmeliğe göre 'aday öğretmenlere yetiştirme sürecinden bağımsız olarak ders, etüt, nöbet vb. görevler verilemez.'denilse de bir çok okulda aday öğretmenler derslere yalnız girmektedir. Aday öğretmenlere nöbet görevi de verilmektedir.

Koç öğretmenlik zorunlu mu?

Öğrenci/Eğitim Koçluğu Sertifika Programına katılıp bu işin eğitimin alınması gerekmektedir. ... Yukarıdaki mevzuat hükümlerine göre öğretmene Öğrenci/Eğitim Koçluğu görevi verilemez.

Öğrenci koçu ne iş yapar?

Öğrenci Koçu, öğrenciye odaklanarak öğrenci ve aile ile birlikte öğrencinin başarma isteğini arttırıcı çalışmalar yapar. Çalışma programını oluşturur, çalışma ortamını düzenler, sorunlarıyla ilgilenir. Öğrencinin okulu ile iletişim halinde ders başarısını takip eder.